Dåliga städrutiner på många förskolor

På förskolan Askhagsvägen 10 hittade inspektörerna till exempel omotiverade mängder smuts, damm, grus och fläckar på ett stort antal utrymmen.

24 november 2011 17:23

Redan i mitten av november rapporterade Correns journalist Jenny Eriksen om att miljökontorets inspektion av Linköpings förskolor hade visat på att en del brister förekommer i städningen av lokalerna.

Madrasser som förvaras olämpligt på golvet, för långt mellan storstädningarna, och för smutsigt uppe på skåp och hyllor, var några av fynden.

Nu visar en genomgång av inspektionsprotokollen för 32 förskolor att så mycket som en tredjedel av dem får underkänt på samtliga områden.

Det gäller städrutiner, hur välstädat det var vid besöket, hur lätt det är att komma åt för att städa och vilket skick lokalerna har.

Ytterligare 20 förskolor fick underkänt på något område. Endast två förskolor, Kungsgatan 15 och Lantbruksgatan 2, klarade sig helt utan anmärkningar.

-- Min bild är att man har ganska bra koll på hygien efter svinfluensan, risken är större för att för mycket damm och partiklar i luften leder till en inomhusmiljö som inte är lämplig för barnen, säger miljöskyddsinspektör Martha J Toftgård till Nyhetsbyrån Siren.

Klicka på bildspelet intill för att veta hur det ser ut på ditt barns förskola.

 

HÉCTOR BARAJAS

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!