Butiken i Linköping - en möjlig vinnare

En möjlig vinnare i Linköping – Direkten Ryd. De är en av fem som nominerats till Årets ATG-butik. "Kan vara lågt odds på den", säger delägaren Ninos Aldemir och skrattar.

11 januari 2019 10:00

Det är elfte året i rad som AB Trav och Galopp utser årets ATG-butik och Direkten Ryd är nu en av kandidaterna till titeln.

– Det känns riktigt stort, säger Ninos Aldemir som sedan drygt tio år äger butiken tillsammans med sin farbror, Daniel Aldemir.

Han fortsätter:

– Nomineringen visar att det vi jobbar med har gett resultat, att vi gör något bra och att våra kunder uppskattar vår service.

Aldemir vill inte sticka ut hakan för mycket, men tror samtidigt på hyfsat goda vinstchanser.

– Går vi hela vägen blir det tårta till våra kunder och någonting till personalen, såklart.

För att bli nominerad bör kandidaten på något sätt ligga i framkant när det gäller utveckling av den egna butiken och den digitala plattformen som möjliggör spel på nätet.

– Vi tittar inte enbart på hur mycket man omsätter. Det handlar också om vilket säljansvar man tar och hur man bygger upp butiken som en trivsam mötesplats, säger Mikael Martinsson, säljansvarig på ATG och ordförande i den jury som utser den slutliga vinnaren.

Martinsson hävdar att ATG tar ett stort ansvar när det handlar om det spelberoende personer kan hamna i när det handlar om insatser på till exempel trav och galopp.

– Vi har en särskild stödlinje dit folk kan vända sig om spelandet plötsligt skulle bli ett problem. Vi har jobbat med den här typen av frågor under flera år och månar verkligen om att våra kunder ska må bra.

Den 10 februari kommer segraren att presenteras på galan ATG sales award i Stockholm.

Stödlinjen

Har spelandet blivit ett problem?

Ring 020-81 91 00 eller besök stodlinjen.se

Källa: ATG

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson

Ämnen du kan följa