Bussar krockade mitt i Linköping

Under torsdagsmorgonen krockade två bussar i närheten av resecentrum i Linköping. Två passagerare skadades lindrigt och en av busschaufförerna fördes till akuten.

18 juli 2019 19:00

Klockan var runt 6.30 när en buss i linjetrafik bromsade in vid ett övergångsställe i korsningen Sankt Larsgatan/Järnvägsgatan. En buss som låg precis bakom bromsade inte in utan körde in i bakdelen på bussen. Enligt Thomas Charrier, kommunikatör på Transdev som kör stadsbussar i Linköping, hade båda bussarna just svängt ut från resecentrum och kollisionen ska därför ha skett i låg hastighet.

– Två passagerare på första bussen blev lindrigt skadade och en av busschaufförerna fick föras till akuten för att kolla att ryggen var okej, i övrigt är alla oskadda, säger Thomas Charrier.

Trots att två personer är lindrigt skadade och att kollisionen skedde utanför resecentrums område har den inte polisanmälts.

– Vi har ingen skyldighet att polisanmäla en sån här händelse, när det är två av våra egna bussar som krockat i låg hastighet och det blev bara två lindriga skador, säger Thomas Charrier.

Transdev har nu påbörjat en internutredning för att ta reda på vad som orsakat krocken.

– Vi beklagar händelsen och uppmuntrar de som var på bussarna att kontakta oss via Östgötatrafiken om de upplever obehag. Samtidigt har vi 300 000 resenärer varje dag och tyvärr händer sånt här ibland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ebba Örn

Ämnen du kan följa