Borg (M) invald i grupp med partiledaren

Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping, har valts in i partiets grupp för integrationspolitik.

9 april 2019 21:00

Han valdes in i det som kallas integrationskommission under partiets Sverigedagar som hölls i Karlstad förra veckan. Han är glad över utmärkelsen och säger själv att han brinner för frågorna.

– Att få vara med och påverka partiets politik framåt i den här viktiga frågan känns mycket bra. Med den externa kompetensen som förs in i den här gruppen kommer jag att få tillgång till otroligt värdefulla diskussioner. Något jag ta med till vårt viktiga arbete i Linköping, säger han.

Vad behöver förändras i den moderata integrationspolitiken, tycker du?

– Jag tycker att den är ganska bra. Men vi behöver mera av ett nationellt perspektiv eftersom mycket styrs från staten.

Han tar etableringsreformen som exempel. Där har Arbetsförmedlingen ansvaret de första två åren – och kommunerna står vid sidan av och tittar på. Misslyckas AF med att få ut människor i arbete, så blir det upp till kommunerna att lösa fråga, påpekar han.

Tanken med kommissionen, enligt Niklas Borg, är att den ganska så snart – under det närmaste året – ska kunna leverera skarpa förslag till partiet som rör politiska förändringar och förbättringar i integrationspolitiken.

I arbetsgruppen ingår förutom Niklas Borg, också Ulf Kristersson, partiledare (ordförande), och Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson med flera. I expertgruppen ingår bland andra Susanne Ackum, arbetsmarknadsexpert, Callis Amid, rådgivare i förändringsledning, Afghanistanveteran och föreläsare, Eli Göndör, författare och skribent och Mauricio Rojas, docent i ekonomisk historia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Ekstedt

Ämnen du kan följa