Bandet skriver om livets olika delar

För två år sedan bildades bandet Way of life. Nu blickar bandmedlemmarna mot en framtid, inte som rockstjärnor, men som ett band som når ut till människor. "Vi hoppas att den som lyssnar kan känna igen sig".

28 maj 2019 11:30

Som erfarna musiker hade Dragi Spasojevic, Carl Lidberg, Fredrik Samson, Pierre Falk och Micke Fredriksson spelat tillsammans i olika konstellationer innan de bestämde sig för att starta ett band 2017. Sedan dess har bandet släppt tre singlar med sin melodiösa hårdrock. Målet med varje låt är att spegla ett skede i livet, och det är också där bandnamnet Way of life kommer från.

– Vi skriver om olika ögonblick i livet och hoppas att den som lyssnar kan känna igen sig, säger Dragi Spasojevic.

9 maj släppte bandet sin senaste singel "Stronger than steel".

– Den handlar om att finna kärlek som är starkare än stål. Men också om att förlorar man kärleken så ska man inte vara rädd, för man hittar den igen, säger Dragi.

Under sommaren och hösten ska bandet släppa flera singlar. Tanken var från början att släppa ett album, men bandmedlemmarna känner att dagens sätt att lyssna på musik passar bättre ihop med singlar.

– Det är inte som när vi växte upp, att man köpte en skiva, lyssnade in varje låt och lärde sig skivan utantill, säger Micke Fredriksson.

– Konsumtionen är aggressiv, man ger sig inte tid att känna efter. Låtarna får väldigt lite utrymme att fånga, säger Dragi.

Då bandet valt att släppa singlarna kontinuerligt har de gett sig själva tid att arbeta med låtarna, och med att hitta sitt sound.

– Vi plockar från alla år som vi har spelat. Själv har jag hållit på sedan jag var 10 år, säger Pierre Falk.

Nu när bandmedlemmarna samarbetat i över två år har de gått från bra till bättre, som de själva säger.

– Vår musik är bra, jag tror att många tycker det, säger Micke.

I höst är förhoppningen att genomföra flera spelningar, men hur och när är inte bestämt.

– Vi har fokuserat på att spela in låtarna, säger Fredrik Samson.

Alla bandets medlemmar tycker att livespelningar är det roligaste med musiken. Men innan vill de ge människor möjlighet att lyssna på och lära sig deras musik.

– Att spela låtar som publiken känner igen är svinkul. Men om ingen har hört musiken är det meningslöst, säger Micke.

I framtiden drömmer bandmedlemmarna om bilar och vingårdar, men det rör sig inte om de rockstjärnedrömmar som de hade när de var yngre.

– Vi vill skapa musik tillsammans och hoppas att få åhörarnas stöd. Att stå på scen och se publiken sjunga med är en otrolig känsla, säger Dragi.

Way of life

Medlemmar

Dragi Spasojevic - Sång

Carl Lidberg - Gitarr & Körsång

Fredrik Samson - Keyboards & Körsång

Pierre Falk - Bas

Michael Fredriksson - Trummor

Singlar

Live as angels

Gold digger

Stronger than steel

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Berg Eidebo

Ämnen du kan följa