Ett vattenkraftverk 550 meter ner från platsen styr vattenflödet, vilket leder till att vattnet kan bli väldigt strömt. Vanligtvis sitter här badförbudskyltar, men när Corren var på plats fanns inga sådana skyltar.
– Det var lite olyckligt att det var just den där, det är ju riskabelt där. Vi har satt upp badförbudsskyltar som många ungdomar plockar ner, så vi får ju med jämna mellanrum sätta upp skyltarna igen, säger Ari Sundvall, anläggningschef för vattenkraft på Tekniska verken.
Vattenflödet varierar och brukar under sommaren vara på låga nivåer. Detta är dock inte konstant, flödet kan höjas utan förvarning.
– Det kan se väldigt lugnt ut, men det fjärrstyrs från Linköping. Det går på några minuter så är flödet ökat, säger Sundvall.
Stigen och en grill vittnar om att en del ändå badar på platsen, något som alltså inte är lämpligt ens för en van simmare. Vattenflödet kan nå upp till 80 kubikmeter/sekund. En läsare mejlar Corren om att de försökt hålla barn och ungdomar borta från platsen.
Klipporna är ändå 550 meter upp från kraftverket?
– Jag vet exakt vilken plats det är. På sommaren kan det vara ganska låga flöden. Just nu kör vi 40 kubik i sekunden, men det kan gå upp till 80 kubik i sekunden. Det blir ändå så pass strömt där och blir det för mycket ska man inte vara där.
Tekniska verken ska se över skyltningen på platsen.
– De får åka ut och kolla igen nu hur det ser ut. Infartskanalen är två kilometer lång, så det ska sitta skyltar med jämna mellanrum. Särskilt vid klipporna har vi förstärkt det. Senast så bultades det fast skyltar med en större skyltstolpe. Men den var ju borttagen, säger Sundvall.