Nominera din kandidat till Årets Linköpingshjälte!

Det är dags att utse Årets Linköpingshjälte 2024! Nominera din kandidat nu!

"Jag skulle säga att det betyder mycket. Det är ett kvitto för att jag gör ett bra jobb", sa Lucas Titus när han tog emot utmärkelsen Årets Linköpingshjälte 2023.

"Jag skulle säga att det betyder mycket. Det är ett kvitto för att jag gör ett bra jobb", sa Lucas Titus när han tog emot utmärkelsen Årets Linköpingshjälte 2023.

Foto: Dennis Petersson

Linköping2024-10-01 18:00

Utmärkelsen Årets Linköpingshjälte delas ut av Corren och Östergötlands stadsmission och går till en aktör som verkar för ett välmående Linköping för alla.

Förra året vann Lucas Titus utmärkelsen för sitt arbete som aktivitetsansvarig och it-handledare på Hagdahlska husets Seniorcentrum och insatsen där för äldre i digitaliseringen.

Motiveringen löd: "Digitaliseringen pågår hela tiden i alla delar av samhället och lämnar tyvärr några procent av befolkningen efter eller helt utanför. Då är det avgörande med krafter som Lucas som stöttar och ser till att fler hänger med. En sann vardagshjälte."

– Tekniken går så fort framåt. Vi hjälper äldre över 65 att få en meningsfull vardag och bryta isoleringen, sa Lucas. När jag började här 2014 hjälpte vi till med digitalkameror, knapptelefoner och datorer. I dag är det nästan bara smartphones och surfplattor och i viss mån även datorer. Det är allt från att skicka ett sms till att installera en skrivare. Bank-id är också något många vill ha hjälp med. Det krävs nästan att du har en smartphone för att hänga med i samhället i dag. 

Vem tycker du är Årets Linköpingshjälte 2024? Kanske någon inom den pressade östgötska vården? Nominera din favorit senast 20 oktober genom att mejla Correns chefredaktör Christer Kustvik på christer.kustvik@corren.se. Och glöm inte skriva varför du nominerar personen.

Årets pris kommer att delas ut 2 november i Linköping konsert & kongress i anslutning till konserten Unplugged 2.0 med Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis, Matilda och Petra Wahlgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!