Vem slängde skräpet i Sven-Eriks skog?

Sven-Erik trodde inte sina ögon. Någon hade slängt ett halvt bohag i hans skog intill Åtvidabergsvägen utanför Linköping.

I januari fick Sven-Erik Iskaksson  veta att hans skogsmark såg ut som en soptipp. Någon hade slängt sängar, en stol samt en soffa rätt ut i skogen.

I januari fick Sven-Erik Iskaksson veta att hans skogsmark såg ut som en soptipp. Någon hade slängt sängar, en stol samt en soffa rätt ut i skogen.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2019-02-20 16:30

Det var en granne som gjorde 85-årige Sven-Erik Isaksson uppmärksam på att hans mark använts som soptipp. Det var i januari.

Han tog traktorn och åkte ut. Jodå, på platsen låg två sängar, en stol och en stor soffa. Det var ingen vacker syn.

Sven-Erik fotograferade bråten och polisanmälde händelsen, men utredningen avslutades snart.

Nu är avfallet hämtat och ligger istället på Sven-Eriks egen kärra hemma på Örminge gård.

– Jag måste försöka bli av med skräpet på tippen, men det är bara personbilar med släp som får åka fritt, säger Sven-Erik som sovit illa efter tilltaget.

Tekniska verkens återvinningscentral på Gärstad bekräftar att det inte är tillåtet med traktorer på den vanliga återvinningen.

Även vid Gärstad slängs skräp olovligt.

– I måndags låg det skräp utanför våra grindar. Tydligen räcker inte öppettiderna. Men vi ska hjälpa Sven-Erik, vi gillar inte nedskräpning. Han får komma hit och lasta av innanför grindarna, säger Roine Nilsson, på Gärstad återvinningscentral.

När vi ringer Sven-Erik och berättar om erbjudandet är det dock försent.

– Jag lastade över skräpet till en bilkärra istället och körde till Ullstämma. Personalen hjälpte mig att lasta av så nu är soporna borta ur min värld, säger Sven-Erik Isaksson.

Han grunnar på händelsen och hur någon kan ha betett sig så obetänksamt.

– Jag känner mig kränkt, det kan du skriva. Jag har fått veta att de hade ett firmamärkt släp. Fast ägarna till släpet vägrar att tala om vem som har haft tillgång till det.

"Jag känner mig kränkt, hur kan någon vara så dum att bara dumpa skräp i naturen, i min skog" säger Sven-Erik Isaksson 85 år.
"Jag känner mig kränkt, hur kan någon vara så dum att bara dumpa skräp i naturen, i min skog" säger Sven-Erik Isaksson 85 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!