Som privatperson har du eget ansvar att klara dig i 72 timmar utan tillgång till el, vatten och värme. Hur man förbereder sig inför en sådan situation är dock inte helt självklart.
– Vi såg att kommunerna behövde bli bättre på att informera om krissituationer och vi ville uppmuntra dem till att engagera sig mer i frågan, säger Christina Andersson, ansvarig för Krisberedskapsveckan på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
I tisdags befann sig Fredrik Rask, säkerhetsstrateg på Linköpings kommun, på Stora torget i Linköping för att dra sitt strå till stacken. Tillsammans med honom var Östergötlands länstyrelse, Frivilliga resursgruppen (FRG) och flera andra idéella organisationer på plats.
Hur ser Linköpings krisberedskap ut?– Vår kommun är väl förberedd inför en kris. Det är en av de få kommunerna i Sverige med motsvarande storlek som har så mycket tjänstemän i beredskap, säger Fredrik Rask.
Leif Tollén, FRG-ansvarig i Linköpings kommun, håller med.
– Linköping skulle nog klara sig bland de bästa. Eftersom vi har flera kraftverk och ett par vattenverk bör vi i alla fall göra det.
Någon som redan börjat förbereda sig inför en eventuell kris är Olov Fahlander. Efter att ha sett SVT-dokumentären "Nedsläckt land" startade han och ett gäng bekanta en så kallad "prepping-group".
– I gruppen pratar vi om vad man kan göra i olika krissituationer.
Om du missade alla organisationer i tisdags behöver du inte oroa dig. De återvänder redan på lördag 10.00 till 15.00 tillsammans med Östergötlands landshövding och politiker.