Väktare döms för grov misshandel

En man angreps av tre män i Skäggetorp och blev huggen i ryggen med ett vasst föremål. Nu har tre män dömts för grov misshandel. En av de dömda har arbetat som väktare.

Tre män, mellan 21 och 27 år gamla, döms för grov misshandel.

Tre män, mellan 21 och 27 år gamla, döms för grov misshandel.

Foto: Polisen

Linköping2019-12-08 12:00

Sent på kvällen den 22 augusti i år fick polisen larm om att det utbrutit ett bråk på Fogdegatan i Skäggetorp.  Polisen ryckte ut till platsen och hittade en skadad man som fördes till sjukhus. 

Det stod snart klart att mannen hade blivit huggen med någon form av vasst föremål i ryggen. Han hade en stickskada i skulderbladet och en annan stickskada i bröstryggen. Skadorna var inte livshotande.  

I förhör berättade den skadade mannen att han tidigare under dagen hade varit på Stadsfesten i centrala Linköping och då fått ögonkontakt med en 21-årig man som senare deltog i misshandeln. Tydligen hade denne man, som arbetat som väktare, tagit illa upp. Flera timmar senare uppstod konfrontationen på Fogdegatan.  

Brottsoffret berättade i förhör att tre män slog och sparkade honom.  Med hjälp av bland annat vittnesuppgifter kunde polisen identifiera tre misstänkta män. De anhölls i sin frånvaro den 2 september och kunde senare frihetsberövas.  

De tre männen, som är 21, 25 och 27 år gamla, har nu mot sitt nekande dömts för grov misshandel. Samtliga tre döms till fängelse i vardera ett år och sex månader. De ska även tillsammans betala 25 000 kronor i skadestånd till brottsoffret. 

21-åringen uppgav under rättegången att han inte kommer att kunna fortsätta arbeta som väktare om hans döms. Tingsrätten anser dock inte att det finns någon anledning att på grund av detta mildra hans straff. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!