Mormorslampor. Långa fransar. Lila sammet. Guld. Soft belysning. Ombonat. Och udda. Klart udda!
Cirkusen har kommit till stan, inte tillfälligt utan troligen för att stanna. Innanför dörren kliver besökaren in och föser undan draperiet. Inne i manegen uppenbarar sig en sprakande cirkusvärld. Inte med sågspån på golvet eller rytande lejon, men nära nog.
Cirkusdirektören själv heter Magnus Nystrand. Han är krogkungen som abdikerade före jul och sålde sitt imperium bestående av Harrys, Riva, BK och Sliver. Och nu alltså är tillbaka i krogbranschen igen. Premiären är 22 maj.
Pinchos föddes för tre år sedan och fem restauranger finns redan i Göteborg, Skövde och Örebro. Kedjan växer i rask takt och vid årets slut ska det finnas 15 restauranger i landet.
Konceptet är att kunden laddar ner Pinchos app till sin smartphone och gör allt via den. Bokar bord, läser menyn, beställer mat, får en pushnotis när maten är klar, hämtar den framme vid disken och slutligen betalar via appen.
På matsedeln finns 30–35 små och förhållandevis billiga rätter, allt från förrätter till små huvudrätter och desserter. Lite som små tapasrätter, men inte särskilt spanska. Maten har sitt ursprung i bland annat Asien, USA och Sverige. Här finns allt från spanska quesadillas till asiatiska dumplings, ungersk plankstek och belgiska våfflor.
Om man inte har någon smartphone, är man inte välkommen då?
– Självklart är alla välkomna. Det går att boka bord via nätet och vi har en läsplatta vi lånar ut för dem som inte har en smartphone, säger Magnus Nystrand.
Det låter som ett väldigt personalsnålt koncept.
– Nej, det går åt många bakom disken för att ruljangsen ska flyta bra. Men appen är navet. Den känner igen dig som kund när du loggat in, ger dig bonuspoäng och med en särskild kod kan du lugnt betala via den.
Ni slipper stora sällskap som säger "vi vill dela upp notan mellan oss"?
– Ja, och ett stort sällskap har ofta olika förutsättningar. Här kan den som vill äta för bara några tior och en annan kan slå på stort.
I december drömde du om "en liten krog för 150 gäster". Här finns snart plats för nära 300, kallar du det litet?
– Ha ha. Njae, men saken är att jag förra sommaren, vid ett besök på Pinchos i Göteborg, blev så kär i både maten och konceptet att jag hållit ögonen öppna efter rätt lokal. Och gamla saluhallen är perfekt. Vi har byggt allting nytt, kök, toaletter, soprum, allt. Det enda som finns kvar är det schackrutiga golvet. Min partner Lovisa Blixt och mina två barn kommer också att vara involverade.
77 procent av Pinchos gäster är kvinnor. Varför?
– Smårätter tycks attrahera kvinnor extra mycket, någon annan förklaring har jag inte. Men jag ser inget problem med det. Tjejer drar killar så därför har vi satsat på en lång bardisk . . .
Man måste inte äta?
– Oh nej, här ska man kunna slinka in för bara en öl eller en drink.
Inredningen är väldigt speciell. Bestämmer kedjans ägare allt?
– Jag måste följa konceptet gällande mat och inredning, men det finns många olika tapeter och färger att välja mellan, så jag har ändå känt mig rätt fri vid inredningen.
Du var lite nere och vilsen i vintras, efter allt jobbigt som hänt på det personliga planet. Är du gladare nu?
– Ja, absolut. Jag är lugnare och det här är galet kul.
Exakt vad är så kul?
– Konceptet är så folkligt! Här finns något för alla. Och det finns ingen annanstans i världen. Än.