Ingela Dellby var med och startade föreningen, under det speciella året 1968 då utrikespolitik var på allas läppar med studentrevolt och våldsamma demonstrationer i Paris.
– Vi hade ett utrikespolitiskt utskott i studentkåren vid högskolan i Linköping. Stockholms universitets förening föreslog att jag skulle bilda en egen. Så jag gjorde det. Och sedan dess har våra föreläsningar varit välbesökta, berättar Ingela Dellby.
Ofta har det handlat om ambassadörer, kända politiker och utrikeskorrespondenter. Medlemmarna kan berätta om hur journalisten och författaren Jan Guillou trollband publiken. Eller om syster Marianne som talade om svensk flyktingpolitik på 1980-talet.
– Det var min första föreläsning och sedan var jag fast, säger Ninna Krüger.
De har cirka åtta–nio arrangemang om året och välkomnar Linköpingsborna. Föreningen är fristående, partipolitiskt obunden. Den blandas ofta ihop med utrikespolitiska studentföreningen vars verksamhet är snarlik.
– Vi har diskuterat olika samarbeten men studentföreningar byter ledning varje år, vilket har försvårat det. Nu hoppas vi på ett samarbete till hösten, säger Ninna Krüger.
Anders Riedenfalk är föreningens idéspruta. Han har också många kontakter från sitt yrkesliv.
– Jag har arbetet på svenska ambassaden i Nairobi. Men vi hjälps alla åt att ta fram spännande relevanta föreläsare, säger Anders Riedenfalk.
Flera gånger har de prickat kusligt rätt i tiden.
– Den elfte september 2001 arrangerade vi ett föredrag om Afghanistan med frilansjournalisten och utrikeskorrespondenten Lennart Berggren. Han drog slutsatsen att Al Qaida kunde ligga bakom terrorattacken i New York. Och alldeles före tsunamikatastrofen 2004 hade vi delar av Aceh-provinsens exilregering på plats. De hade då en fristad i Sverige, berättar Ninna Krüger.
När nu 50 år har gått så tittar de bakåt på många spännande möten. De flesta föreläsarna har kommit utan att kräva betalt. Arrangörerna jobbar mycket ideellt.
– Man får skjutsa föreläsare och i bland får man hysa in dem hemma. Jag hade en amerikansk desertör från Vietnamkriget hemma i källaren ... det måste ha varit runt 1974, säger Ingela Dellby.
På måndagskvällen hålls en föreläsning med riksdagens utrikesutskott som besöker föreningen, i Cupolen. Det blir också en utfrågning som leds av Folkbladets chefredaktör Widar Andersson.