Trädgårdsföreningen är en pärla, mitt i centrala Linköping, en plats som Linköpingsborna gillar men som används alldeles för lite, menar Rude Glantz.
I slutet av 1990-talet basade han över sommarfestivalen i Linköping, den som växte till stadsfest så småningom. Det var då han började fundera över Trädgårdsföreningen och hur den används. Den lilla 1950-talsscenen bord kunna byggas ut åt båda hållen, eller ersättas av en större.
– Det skulle ju inte fungera för de stora konserterna med enorma ljud- och ljusanläggningar, men kanske för mindre format? Eller en symfoniorkester, tänk vilka konserter!
Rude Glantz ser fler möjligheter för att utveckla Trädgårdsföreningen. Förslaget att lägga en utställningslokal en bit ut i Stångån, vid Drömmarnas plats, fick honom att fundera igen.
– I ett 300-500 kvadratmeter stort hus ska det framtida Linköping presenteras för Linköpingsborna, säger han. En estetiskt tilltalande byggnad för det ändamålet skulle kunna placeras i Trädgårdsföreningen i stället.
Ytterligare ett förslag: förlägg ett mini-Almedalen till Trädgårdsföreningen.
Det var Correns publisher Anna Lindberg som i somras uttryckte tanken att det kanske behövs flera Almedalsveckor, spridda över landet. Det skulle vara ett mini-Almedalen som inte kostar så mycket, som får ut lokala beslutsfattare från både politiken och näringslivet på gatorna och som är öppet för alla.
– Perfekt i Trädgårdsföreningen, säger Rude Glantz.
En plats för stå-uppare, eller kanske debattörer är andra tankar. Föreläsningar, produktvisningar och utställningar finns på hans lista och han ser massor av intressenter som redan finns i närheten.
– Tropikhuset, kommunen, Belvederen, Skådebanan, hotell och näringsliv, säger han.
Rude har jobbat med kultur och information i hela sitt liv, från uppväxten i Huskvarna då han och brodern startade Alpina klubben och ordnade en skidbacke med lift i stadens berg.
Han utbildade sig till beteendevetare, informatör och trumpetpedagog, och han har jobbat som informatör och marknadsförare hos bland annat Stångåstaden och Linköpings kommun. Han har kört trial och jobbat som skidlärare, han målar abstrakta ikoner, sjunger i kör, jobbar som frilanstrumpetare och föreläser om läkekonst i vardagen.
– Det är människors möten som utvecklar oss och ger oss glädje. I Trädgårdsföreningen har vi en vacker och ändamålsenlig mötesplats, alldeles för lite använd.