Patienterna flögs på tisdagen till Sverige för vård på US i Linköping.
– Det känns bra att vi och de andra universitetssjukhusen i landet gemensamt kan bidra och ta emot människor som behöver vår hjälp, säger centrumchef Eva-Lena Zetterlund, som är Region Östergötlands kontaktperson för den medicinska evakueringen, i ett pressmeddelande.
Regionen uppger inte om de två patienterna är soldater i de ukrainska väpnande styrkorna eller om det rör sig om civilpersoner.
De medicinska evakueringarna är en del av det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida och samordnas inom EU. Det handlar om att ta hand om patienter som lider av sjukdomar eller tillstånd som kräver sjukhusvård och transportera dem till sjukhus i Sverige.
På tisdagen tog Karolinska universitetssjukhuset i Solna emot fem skadade ukrainska soldater.
– Vi räknar med skador som kan uppstå vid modern krigföring. Många soldater har i dag skyddsväst på sig, så det handlar främst om att rekonstruera extremiteter och behandla svåra frakturer på armar och ben, sade Gunnar Sandersjöö, chef för traumacentrum Karolinska, i en kommentar.
Katastrofmedicinskt centrum i Region Östergötland har fått Socialstyrelsens uppdrag att tillsammans med representanter från de medverkande regionerna och Sveriges kommuner och regioner samordna och leda processen för mottagande och fördelning av evakuerade patienter bland de sju regioner som har universitetssjukhus.