Det säger Paulina Bengtsson, verksamhetschef på Novahuset i Linköping sedan starten 2008. Dit kan alla som har varit utsatta för ett sexuellt övergrepp vända sig för att få hjälp. Novahuset har ett 40-tal volontärer som dygnet runt tar hand om en chatt- och mejljour och ser till att alla får ett svar. De fyra anställda på Novahuset ger dock den konkreta hjälpen i form av stödsamtal och följer även de drabbade på besök till läkare, gynekolog, psykolog eller polis om det behövs.
– Vi möter alla, hon, han, hen. Yngre, vuxna. Alla kan vara anonyma och det underlättar för många att ta kontakt med oss och prata öppet. Flera som söker hjälp har varit utsatta för övergrepp för länge sedan, men förstod inte det, och har burit smärtan inombords, säger Paulina Bengtsson.
Ett 20-tal ungdomar från hela länet besöker Novahuset varje vecka. De unga som säljer sex gör det för att skada sig själva. Fyra av fem som har sex mot ersättning och har ett sexuellt självskadebeteende har utsatts för någon form av sexuella övergrepp.
– En vanlig bild är att en ungdomsprostitution börjar efter att hen har varit med om en våldtäkt. Det kan förekomma både utpressning och hot om att förövaren ska visa någon bild för föräldrar eller sprida den på nätet för att tvinga offret till sex, säger hon.
Paulina Bengtsson menar att självskadebeteendet kan drabba vem som helst, men, medan det diskuteras en hel del om anorexi och unga tjejer som skär sig själva är det helt tyst när sex används i syfte att skada sig. Det är därför som Novahusets personal följer de drabbade till vårdcentralen, polisen eller socialen.
– Många blir bemötta med frågan: Varför går du dit och säljer sex? Det är väl bara att sluta. Det är som att säga till en narkotikaberoende att det bara är att sluta. Här är det däremot extra farligt. Det är på liv och död. Ungdomarna vet aldrig hur många som kan komma till mötet för att köpa sex och vad som kan hända, säger Paulina Bengtsson.
Hon föreläser också på skolor, HVB-hem, föreningar samt utbildar både lärare och föräldrar i ämnet. Det är även ett sätt att fånga de drabbade ungdomarna. Efter nästan varje föreläsning kommer det mejl från någon eller flera personer som har lyssnat och som vill prata och behöver stöd.
Det var så, efter Bengtssons föreläsning, som Ewa kom i kontakt med Novahuset.
– Sex är fortfarande tabu. Skolan måste prata mer om sex, vad som är bra sex för att veta vad som är dålig sex. Prata om respekt, attityd och känslor och inte bara om könssjukdomar. Vi måste också diskutera prostitution mer. Det är tabubelagt att prata om unga som skadar sig själva med sex, säger hon.
Paulina Bengtsson vill göra slut på myten om "lyckliga horan".
– Dagens ungdomar har en tolerant syn på prostitution. För många är det okej bara om alla vill. Men det är ett övergrepp som upprepas och som offren utsätter sig själva för, för att skada sig. Det är inte okej, det finns inget lyckligt i det utan bara ångest och djup smärta.