Och utbudet är enormt. Hela 22 gymnasieskolor från regionen ställer ut på mässan, som brukar besökas av cirka 5 000 personer och i år var knappast något undantag. Stressande att välja, tycker många. Men bra att kunna träffa skolorna, tycker nog de flesta. Till vardags undervisar Fesehaziom Zemichael i modersmål. På mässan har han en viktig uppgift som tolk.
– Se dig omkring, hur många föräldrar med invandrarbakgrund ser du? Det är en grupp som är osäker på hur de ska göra i sådana här sammanhang. Vi kan hjälpa både ungdomarna och föräldrarna. Gymnasievalet i nian är otroligt viktigt för de här ungdomarnas framtid. Kommunen gör insatser på skolorna också, men vi är här och hjälper till, säger han.Det kommer både familjer, och ungdomar utan föräldrar, till modersmålslärarna hela tiden.
Annars är den stora tudelningen på mässan frågan om yrkesprogram eller studieförberedande. På vissa yrkesprogram har det traditionellt varit svårt att fylla platserna. Därför är Skolverket på mässan och kampanjar.
– Skolverket har ett regeringsuppdrag att informera om yrkesprogrammen. Det finns många fördelar, eftersom arbetsmarknaden är väldigt god just nu. Men samtidigt kan vi bara råda ungdomarna att följa sitt hjärta, de måste göra sitt eget val, poängterar Eva Sätermo, nationell APL-utvecklare på Skolverket.
Två av dem som väljer och vrakar på mässan är AmalJabr och ValeriyaShcherbyna. Eller, egentligen har de bestämt sig.
– Katedralskolan, eftersom Ånestadskolan har ett samarbete med Katedral. Men vi kollar på Berzan också. Vi vill gå naturprogrammet, säger de.
De pratar lite extra med Caroline Bark som går naturvetenskapliga programmet på Berzeliusskolan. Hon berättar om de vanligaste frågorna.
– Det många frågar om hur skolan är, om lärarna och stämningen i klassrummet. Och hur svår matten är. De undrar också om det är svårt att komma in på programmet, säger Caroline Bark.
Många killar som jag träffar på mässan säger att de vill studera IT-teknik, data och programmering. En av dem är Lukas Friberg. För stunden kikar han på Framtidsgymnasiets yrkesutbildning.
– Ja, det verkar intressant att göra något praktiskt, säger han när han fått information av tredjeårseleven EstefaniSanchez-Rueda.