Tre bussar brann på parkering – kraftig rökutveckling

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades SOS om att en buss fattat eld på en bussparkering i Garnisonsområdet, Linköping. När räddningstjänsten kom till platsen hade ytterligare två bussar fattat eld.

En buss var helt övertänd när räddningstjänsten anlände.

En buss var helt övertänd när räddningstjänsten anlände.

Foto: Jonathan Posluk, JonPix Photography

Linköping2020-11-12 04:20

Klockan 03.34 larmades SOS om en brand i en buss på Garnisonsvägen i Linköping. Detta sedan en inringare sett en buss börja brinna på en parkering där flera andra bussar stod i närheten.

– En buss var övertänd när vi kom till platsen och två andra bussar hade börjat brinna lite baktill i bussarna, berättade räddningstjänstens inre befäl Christian Lind under natten.

Samtidigt som räddningstjänsten påbörjade släckning fick busspersonal i uppdrag att flytta på de övriga bussarna som stod parkerade i närheten, för att undvika att branden spred sig till ytterligare fordon. 

– Faran är spridning till andra bussar. Det finns ingen explosionsrisk eller så. Det är alltid lite extra farligt med biogas, men jag vet inte om det är biogasbussar, förklarade Christian Lind.

Räddningstjänsten lyckades begränsa spridningen till tre bussar. Samtliga var dieseldrivna.

Branden i bussarna orsakade kraftig rökutveckling. Boende i området kände av röklukten och räddningstjänsten fick under natten ta emot flera samtal. I ett viktigt meddelande till allmänheten uppmanade räddningsledningen närboende att stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Räddningsledaren tror att en dieselvärmare kan ha tagit eld och sedan har det spridit sig till ett par bussar till, säger polisens vakthavande befäl Mariana Persson.

Bussarna skulle ha gått för Östgötatrafiken.

Polisen har ingen misstanke om brott bakom bussbränderna.

Karta: Garnisonsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!