Titta – här är årets första östgöte

Välkommen till världen Abdulwadod! Den lille pojken på dryga tre kilo blev den förste nye östgöten att se världens ljus år 2022. – Han ville vara först, före Norrköping, säger mamma Funny på lördagen.

Linköping 1 januari 2022 10:56

Abdulwadod Nyandwi. Det är namnet på årets första, nya östgöte. Klockan 01.02, natten mot nyårsdagen, såg han för första gången dagens ljus på Universitetssjukhusets förlossningsavdelning i Linköping. Den lille pojken var egentligen beräknad till den 10 januari, men hade bråttom ut.

– Förlossningen gick jättefort. Vi kom in till förlossningen vid 23.45 ungefär, sedan kom han ut klockan 01.02, berättar mamma Funny Ramadhan när vi pratar med henne på lördagsförmiddagen.

– Han ville vara först, före Norrköping, säger Funny med ett skratt.

3,310 kilo och 49 ståtliga centimeter är måtten på Abdulwadod. På lördagsförmiddagen var han, mamma Funny och pappa Abdulhamid Nyandwi ännu kvar på BB men skulle under dagen få återvända hem till bostaden i Linköping. Där väntar tre storasyskon med spänning på att få se sin nya familjemedlem.

– Vi mår alla jättebra och det ska bli skönt att få komma hem, säger Funny.

Under natten firades det även bland personalen på BB på Universitetssjukhuset, med cider i glasen. På instagram skriver personalen om den nyfödde pojken och konstaterar att arbetspasset blev en "härlig start på det nya året".

Barnmorskorna på Vrinnevisjukhuset hade det fullt upp på nyårsdagen. Först ut i Norrköping 2022 blev en tjej som föddes klockan 03.52. Alla ska enligt förlossningsavdelningen må bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa