Det säger Ann-Mari Löf, konstnär och medlem i Linköpings akvarellsällskap som har sin utställning i det gamla magasinet på Rakered storgård, nära Vikingstad. Gården ägs av Mimmi Wiklund, som också är medlem i sällskapet.
Glädjen över att återigen träffa folk är stor, men pandemin är inte glömd – vita pilar på golvet visar i vilken riktning folk ska gå i magasinet och en stor flaska med handsprit står på ett bord vid entré.
– Under förmiddagen har vi haft en massa besökare. Nytt för i år är att vi har bjudit flera andra att vara med i den här utställningslokalen och de visar också sitt hantverk och sina produkter, säger Ann-Mari Löf.
I 20 år har första helgen i september varit vigd för Östgötadagarna då folk åker runt om i länet och besöker lokala matproducenter, hantverkare och konstnärer på deras gårdar eller i butiker. Arrangemanget uteblev förra året på grund av pandemin och det känns som alla människor bara har väntat den här helgen.
– Det är en fantastisk helg, det är gott om folk. På landet går det lättare att träffas ute. Alla är så glada, säger Bernt Rudholm medan han täljer i trä.
Han och hans fru Annika Rudholm gästar Ledbergs krukmakeri där de visar sitt hantverk. Jack Jacobsson, som driver krukmakeriet, tycker att Rudholms hantverk kompletterar bra hans egen keramik.
Trädgården framför krukmakeriet är full av besökare i varierade ålder. Den yngsta är nog ettårige Theo Olofsson som nyfiket tittar på Bernt Rudholm som berättar hur hans träbitar kommer att bli en stol.
Lille Theo är självklart inte ensam. På plats är också hans mamma, mormor och två syskon.
– Barnen tycker att det är lite spännande att titta hur Bernt täljer träbiten med kniven, säger Ida Olofsson, mamma till Theo.
Under tiden är Jack Jacobsson upptagen med andra besökare som både tittar på hans keramik, medan en hel del fikar.
– Östgötadagarna är jättebra, men det är också mycket arbete, säger Jack Jacobsson.
Hos Björktops Gröna på Haverland Björktorp utanför Linköping hittar man både lokalproducerade grönsaker och snittblommor.
– Alla snittblommor går bra, men besökarna är lite extra förtjusta i dahlior i år. Grönsakerna som vi har här har jag hämtat från Drivbänken i Vreta Kloster. Det är ett arbetsmarknadsprojekt, säger Helene Frithiof som tillsammans men sin man Tobias driver odlingen på Björktorp.