I gamla industrilokaler intill Hjulsbro Steel öppnar Hjulsbro Padel i slutet av sommaren. Hallen kommer att ha tolv banor med plats för ungefär 40 spelare åt gången.
– Vi har känt att det saknades en padelhall i södra delarna av Linköping, säger Olle Fors, ägare och vd.
Förutom själva padelbanorna kommer det även att finnas en restaurang och ett gym i lokalerna, men det blir inte förrän senare i höst. En av ägarna till den nya padelhallen, Andreas Karlsson, driver även Kanalkrogen vid Bergs slussar.
– Man ska kunna komma hit med vänner eller som företag för att spela padel och äta gott, men det är padelspelandet som är i huvudfokus, säger Andreas Karlsson, ägare och styrelseordförande.
Padelspelandet är en trend som vuxit sig stark de senaste åren. Det finns redan ett 40-tal banor i Linköping med omnejd och under hösten väntas antalet öka.
Hur kommer den nya hallen att klara konkurrensen?
– Vi har ett bra läge där vi är den enda padelhallen på den här sidan av stan. Det är också många som spelar padel här i området. Så man inte behöver åka genom hela stan, säger Olle Fors.
Hur kommer satsningen att klara sig långsiktigt?
– Jag tror att padel är här för att stanna. Det är en blandning mellan motion, lek, umgänge. Dessutom är det en sport som man kan hålla igång oavsett ålder, säger Andreas Karlsson.
När Corren besöker den blivande padelhallen pågår arbetet för fullt. Golvet har slipats och spacklats. Stommar till banorna har monterats.
– Det har varit mycket jobb med golvet. Vi har hållit på sedan i maj, men nu är det nästan klart. Det är viktigt att det är helt plant, säger Olle Fors.
Det är mycket att tänka på och arbetet pågår för fullt. Glasväggar ska monteras upp mellan banorna och belysning installeras.
– Vi har valt lampor som inte bländar eftersom spelet innebär att man tittar upp mot taket en hel del, säger Olle Fors.
För padelspelare är takhöjden ofta viktig. Den gamla industribyggnadens sadeltak är 11 meter på den högsta punkten och 7 meter på den lägsta.
– Runt nätet är det ungefär 9,5 meter till taket och det är där man behöver lite höjd, säger Andreas Karlsson.
Det är ett stort projekt och arbetet sker på fritiden. Olle Fors är till vardags projektledare på Assemblin och Andreas Karlsson är egenföretagare inom restaurangbranschen.
– Jag har ju byggt en del förut, men det här är det största projektet hittills, säger Olle Fors.