Storföretaget satsar i Linköping

Simhallen blir det första projektet i Östergötland för Serneke. Byggföretaget etablerar sig nu med eget kontor i Linköping och satsar på att få fler projekt.

"Vi vill in på marknaden i Östergötland, säger Sernekes regionchef Fredrik Elmgren.

"Vi vill in på marknaden i Östergötland, säger Sernekes regionchef Fredrik Elmgren.

Foto: Serneke

Linköping2019-06-04 19:00

Sedan starten 2002 har det Göteborgsbaserade bygg- och fastighetsföretaget Serneke vuxit snabbt och har nu 1 200 anställda. Målet är att bli en av de allra största aktörerna i branschen. Ett steg för att nå dit är att etablera sig i Östergötland.

– Vi har jobbat en tid för att komma in på marknaden i Östergötland och att vi vann simhallsupphandlingen är fantastiskt roligt, säger regionchefen Fredrik Elmgren.

Serneke öppnade nyligen ett litet kontor i Norrköping och tänker nu öppna ett större i Linköping.

– Vi kommer att fortsätta jaga projekt i Östergötland. Vi är där för att stanna, säger Elmgren.

Simhallsbygget behöver komma igång redan i sommar för att hålla tidplanen, med färdig hall sensommaren 2022. I dag har Serneke inga egna byggjobbare i regionen.

– Vi kommer att behöva ta in både större entreprenörer och mindre bolag lokalt i början, för att sedan anställa egna byggjobbare, säger Fredrik Elmgren.

Serneke har erfarenhet av stora projekt. I Eskilstuna har företaget till exempel byggt högskolans nya campus och på Lindholmen i Göteborg byggs Nordens högsta byggnad, det 245 meter höga Karlatornet.

Någon simhall har inte Serneke byggt – däremot har företaget byggt om och till två befintliga i södra Sverige.

– Ett sådant här projekt ska man ta sig an med respekt för att det är komplext. Det är stora tekniska utmaningar, framför allt i form av fukt och korrosion i de våta utrymmena, kommenterar Fredrik Elmgren.

Läs mer: De får bygga simhallen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!