Polisen utreder grov misshandel efter bråk i bostadsområde

Flera polispatruller larmades på torsdagskvällen om ett bråk vid Hejdegården i Linköping. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

Flera polispatruller och ambulans larmades vid 21-tiden på torsdagen.

Flera polispatruller och ambulans larmades vid 21-tiden på torsdagen.

Foto: Corren

Linköping2024-06-27 21:58

Det var vid 21-tiden som larmet kom från platsen intill Brokindsleden. Flera patruller ryckte ut för att kontrollera situationen och undersöka vad som hänt. Enligt tidiga uppgifter skulle det röra sig om en händelse där en person blivit misshandlad av flera andra.

– Vi har kontrollerat flera personer i området och har även flera patruller på platsen. Just nu pratar vi med allmänheten som kan ha mer information om vad som har hänt, sa polisens presstalesperson Olle Älveroth kort efter larmet.

Flera patruller var sent på kvällen fortfarande kvar i området för att undersöka vad som hänt. Man kunde slå fast att en person hade blivit attackerad och en anmälan om grov misshandel har upprättats.

– Det är en person som ska ha blivit slagen och sparkad, sa Olle Älveroth som ännu på fredagsmorgonen inte hade några närmare uppgifter om skadeläget.

– Om målsägaren ska ha behövt köras till sjukhus vet jag inte. Jag har inte fått några direkta uppgifter som tyder på allvarliga skador, men rubriceringen är ändå grov misshandel.

Ett större antal personer kontrollerades alltså i området, men på fredagsmorgonen hade ingen ännu gripits eller delgivits misstanke.

– Vi har avvisat och avlägsnat en del folk från platsen i samband med det här. Det verkar ha varit en hel del ungdomar i rörelse. Sedan exakt hur många som har varit inblandade är oklart, säger Olle Älveroth. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!