Det var i Gråbo utanför Göteborg som tävlingen avgjordes.
För fjärde året i rad, upplyser 42-årige Johan Kentemo som tävlade tillsammans med Jonathan Birgersson från Valdemarsvik och Lisa Laurell från Göteborg.
Kentemo, som till vardags drar in sin månadslön som säljare inom dagligvaruhandeln, är nu ingen nybörjare på området.
Meritlistan inom konsten att fixa till en smarrig måltid går inte av för hackor.
Vad sägs om deltagande i VM i grill & barbecue på Irland 2017 (med en slutplacering kring 35:a av 100 lag).
Till detta ska också läggas EM-guld i barbecuesås i skånska Brösarp 2018.
– Och förra året blev vi svenska mästare i side dish här på burgar-SM, inflikar Johan.
Som den här gången kom femma i klassen freestyleburgare tillsammans med sina lagkompisar.
Konkurrens fanns det gott om Gråbo, intygar grillmästaren från Linköping.
– 55 lag. Alla skitduktiga. Hårfina marginaler, säger han.
Fortsätter:
– Inget fick gå fel om man ville vara med i toppen och slåss.
Det tävlades i tre olika klasser och den sammanlagda poängen skulle, enligt Kentemo, förmodligen inte meddelas förrän måndag morgon.
– Kommer vi topp 15 ska vi vara otroligt nöjda.
Hur ska en riktigt bra burgare smaka?
– Det ska vara en härlig balans mellan sälta, syra och fetma.
– Gärna också med en krispig yta.
Favoritblandningen?
– En mix av högrev, bringa och entrecote.
– Visst, det funkar med enklare grejer än så, men inte när man ligger ute och tävlar.