Sportbarernas utmaning – måste stänga mitt i matcherna

Många längtar efter fotbolls-EM och sportbarerna laddar för fullt för starten på fredagen – men de rådande restriktionerna innebär en särskild utmaning.

O'Learys har påbörjat sitt pyntande. "Det blir första provet för ett stort arrangemang här", säger Mathias Godnic.

O'Learys har påbörjat sitt pyntande. "Det blir första provet för ett stort arrangemang här", säger Mathias Godnic.

Foto: Emil Gustavsson

Linköping2021-06-10 20:30

Stans sportbarer laddar för fotbolls-EM trots restriktionerna som råder. Redan nu ser de ett stort tryck inför Sveriges matcher, förutom första matchen mot Spanien. Den startar klockan 21.00 och kommer inte hinna spelas klart innan alla uteställen måste stänga vid 22.30.

– Det blir en utmaning. Hur kommer det bli om Sverige leder med 1-0 och det är 20 minuter kvar? Det kommer ju vara världens stämning då! Men det är så det är. Vi måste ju hålla oss till reglerna, säger Mathias Godnic, platschef på O'Learys.

Oskar Jakobsson på Creek street hoppas ändå på en folkfest.

– Alla är taggade på det. Både vi och gästerna. Efter ett så långt år med restriktioner och tidiga stängningar tror jag det är bra för både oss och samhället. Det kommer vara många glada själar ute!

Mattias Ergül, platschef på Strandgatan Två, säger att de anpassar sig efter situationen.

– Vi försöker nyttja så många platser som möjligt och köra på. Folk är medvetna om reglerna som är just nu och förstår. Vi får göra det bästa av läget.

Alla tre hoppas kunna bygga upp en härlig EM-känsla med många blågula inslag. De kommer visa matcher i hela lokalerna. O'Learys och Creek street hoppas också på bra väder, då matcherna även visas på uteserveringarna.

– Jag har sett fram emot det här länge. Både som sportnörd och för vår verksamhet. Det blir inte som ett vanligt mästerskap, men det kommer bli bra, avslutar Mathias Godnic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!