Sötchock: Idag tog djuren över skolan

Viktors skalbaggar och iglar var nog det mest udda inslaget när barnen på Trilobiten hade sin traditionella visardag. Då tar de barn som vill med sig sina djur och visar för varandra. Många hundar och kaniner blev det i år.

Lejonhuvad dvärgkanin. Samuel Sundvall visar sin lilla kanin med det lurviga huvudet.

Lejonhuvad dvärgkanin. Samuel Sundvall visar sin lilla kanin med det lurviga huvudet.

Foto: Peter Jigerström

LINKÖPING2016-04-29 13:30

Annars har många olika sorters djur visats upp visats upp under årens lopp. Störst var en häst, men getter och får, en papegoja, undulater, tuppar och kycklingar och en husspindel (!) har fått följa med till visardagen.

Jonathan Sundvall hade med sig killingar får ett par år sedan. En av dem rymde för att visa upp sig på postsorteringskontoret som ligger intill skolan. I dag var det lillebror Samuel som tagit med sig sin lejonhuvade dvärgkanin.

– Visardagen är ett kul sätt att samla hela skolan, säger Diana Rankinen som är klasslärare i årkusrs 1-3. Barnen gillar att forska om djur och de läser gärna om djur, här finns tillfälle att hälsa och klappa på dem.

Lilly Daneluk hade sin lilla dvärghamster med, Lilja. I dag boade hon in sig i en liten transportbur, annars lever hon lyxliv med två sammanbyggda burar och två hamsterhjul där hemma.

– Det är lätt att sköta en hamster, berättar Lilly, men hon avslöjar också att hon allra helst skulle vilja ha en häst.

Oscar, Calle och Nora Lindgren kom med en kaninmamma och hennes fyra ungar. En av ungarna ska familjen behålla, en är redan tingad men två är till salu. Kanske hittade de en köpare just denna visardag? Intresset för de mjuka kaninungarna var i varje fall enormt.

På montessoriskolan Trilobiten har visardagen genomförts i många år.

– Jag har jobbat här sedan 2007, och då var det redan en tradition, säger Anna-Karin Häggström-Moll. Så minst tio år, och spännande varje gång!

Visardag. Hur mycket djur som helst av alla sorter syns när det är visardag på montessoriskolan Trilobiten.
Visardag. Hur mycket djur som helst av alla sorter syns när det är visardag på montessoriskolan Trilobiten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!