Olycka ledde till lÀngre öppettider för nya krogen

Med en stor renovering och klassiska indiska rĂ€tter hoppas delĂ€garna Mahfoz Khan och Suvash Banik fĂ„ fart pĂ„ lokalen i hörnet av Ågatan och Snickaregatan.

Mahfoz Khan har tidigare drivit restaurang i Lambohov. Nu tar han över lokalen pĂ„ Ågatan tillsammans med kollegan Suvash Banik.

Mahfoz Khan har tidigare drivit restaurang i Lambohov. Nu tar han över lokalen pĂ„ Ågatan tillsammans med kollegan Suvash Banik.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2022-12-26 11:00

– Vi har haft en del problem.

Mahfoz Khan har slagit sig ner i en av de nya sofforna vid fönstret. Efter mer Àn tvÄ mÄnaders arbete Àr det alldeles snart dags för öppningsdagen 26 december. Egentligen skulle restaurangen redan ha öppnat men för nÄgra veckor sedan rÄkade en av kockarna ut för en trafikolycka.

– Han bröt benet och har opererats. Utan honom kunde vi inte öppna sĂ„ vi fick leta efter en ny kock. 

Vad hÀnder med den nya kocken nÀr den gamla kommer tillbaka?

– DĂ„ ska de jobba hĂ€r bĂ„da tvĂ„! Och med tvĂ„ kockar kan vi faktiskt ha öppet sju dagar i veckan istĂ€llet för sex som vi hade tĂ€nkt först, sĂ€ger Mahfoz Khan som tidigare drivit restaurangen Biryani House i Lambohovs centrum.

undefined
Mahfoz Khan har tidigare drivit restaurang i Lambohov. Nu tar han över lokalen pĂ„ Ågatan tillsammans med kollegan Suvash Banik.

De senaste Ären har en rad olika restauranger huserat i lokalen men ingen av dem har blivit sÀrskilt lÄngvariga.

– Det har jag varit lite bekymrad över. Men jag har tĂ€nkt pĂ„ att bĂ„de inredningen och utsidan sĂ„g nĂ€stan likadan ut för varje ny Ă€gare. DĂ„ trodde nog mĂ„nga att det var samma restaurang. Det var dĂ€rför vi ville göra om sĂ„ mycket vi kunde bĂ„de pĂ„ insidan och pĂ„ utsidan.

undefined
Den tidigare inredningen Àr helt bortblÄst nÀr Indian Aroma flyttar in. "Vi har försökt fÄ till en klassisk indisk kÀnsla hÀr inne", sÀger Mahfoz Khan.

Ett av de bÀsta recepten för att bli lÄngvariga inom restaurangbranschen Àr att helt enkelt vara bra.

– Ja, kunderna fĂ„r bedöma oss pĂ„ vĂ„r mat och vĂ„r service, sĂ€ger Mahfoz Khan som beklagar sig att restaurangen i och med trafikolyckan missade den bĂ€sta tiden pĂ„ Ă„ret för indisk mat.

Varför Àr november och december de bÀsta mÄnaderna?

– NĂ€r det börjar bli kallt vill folk ha nĂ„got varmt och kryddigt! PĂ„ sommaren vill folk ofta ha nĂ„got lĂ€ttare.

undefined
Under de senaste Ă„ren har mĂ„nga försökt att driva restaurang i lokalen i hörnet av Ågatan och Snickaregatan. Indian Aroma hoppas att de ska fĂ„ bĂ€ttre framgĂ„ng.

De senaste Ären har allt fler indiska restauranger dykt upp i Linköping efter mÄnga Är dÀr Yogi pÄ Platensgatan varit den enda konstanten.

– Men den jag tyckte var den bĂ€sta har stĂ€ngt, Tandoori House pĂ„ Ågatan. De hade riktigt bra indisk mat. Men de andra indiska restaurangerna i stan nu Ă€r ocksĂ„ bra.

Hade ni föredragit att ha varit det enda indiska stÀllet?

– Nej, det Ă€r bra att det finns mĂ„nga. Sen fĂ„r vi se, de som har bĂ€st mat vinner!

Hur Àr det att öppna restaurang i oroliga ekonomiska tider?

– Jag tror att folk kommer att fortsĂ€tta att gĂ„ pĂ„ restaurang. Men istĂ€llet för att vi fĂ„r 100 gĂ€ster pĂ„ en dag sĂ„ kanske vi fĂ„r 70 nu i början och det skulle fungera bra nu i början. Och tanken Ă€r att vi ska vara hĂ€r i mĂ„nga Ă„r, vi ska ge det ett försök.

undefined
Mahfoz Khan tillsammans med kollegorna Ramjan Ali och Khaled Ahmed inne i köket.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!