Olycka ledde till längre öppettider för nya krogen

Med en stor renovering och klassiska indiska rätter hoppas delägarna Mahfoz Khan och Suvash Banik få fart på lokalen i hörnet av Ågatan och Snickaregatan.

Mahfoz Khan har tidigare drivit restaurang i Lambohov. Nu tar han över lokalen på Ågatan tillsammans med kollegan Suvash Banik.

Mahfoz Khan har tidigare drivit restaurang i Lambohov. Nu tar han över lokalen på Ågatan tillsammans med kollegan Suvash Banik.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2022-12-26 11:00

– Vi har haft en del problem.

Mahfoz Khan har slagit sig ner i en av de nya sofforna vid fönstret. Efter mer än två månaders arbete är det alldeles snart dags för öppningsdagen 26 december. Egentligen skulle restaurangen redan ha öppnat men för några veckor sedan råkade en av kockarna ut för en trafikolycka.

– Han bröt benet och har opererats. Utan honom kunde vi inte öppna så vi fick leta efter en ny kock. 

Vad händer med den nya kocken när den gamla kommer tillbaka?

– Då ska de jobba här båda två! Och med två kockar kan vi faktiskt ha öppet sju dagar i veckan istället för sex som vi hade tänkt först, säger Mahfoz Khan som tidigare drivit restaurangen Biryani House i Lambohovs centrum.

undefined
Mahfoz Khan har tidigare drivit restaurang i Lambohov. Nu tar han över lokalen på Ågatan tillsammans med kollegan Suvash Banik.

De senaste åren har en rad olika restauranger huserat i lokalen men ingen av dem har blivit särskilt långvariga.

– Det har jag varit lite bekymrad över. Men jag har tänkt på att både inredningen och utsidan såg nästan likadan ut för varje ny ägare. Då trodde nog många att det var samma restaurang. Det var därför vi ville göra om så mycket vi kunde både på insidan och på utsidan.

undefined
Den tidigare inredningen är helt bortblåst när Indian Aroma flyttar in. "Vi har försökt få till en klassisk indisk känsla här inne", säger Mahfoz Khan.

Ett av de bästa recepten för att bli långvariga inom restaurangbranschen är att helt enkelt vara bra.

– Ja, kunderna får bedöma oss på vår mat och vår service, säger Mahfoz Khan som beklagar sig att restaurangen i och med trafikolyckan missade den bästa tiden på året för indisk mat.

Varför är november och december de bästa månaderna?

– När det börjar bli kallt vill folk ha något varmt och kryddigt! På sommaren vill folk ofta ha något lättare.

undefined
Under de senaste åren har många försökt att driva restaurang i lokalen i hörnet av Ågatan och Snickaregatan. Indian Aroma hoppas att de ska få bättre framgång.

De senaste åren har allt fler indiska restauranger dykt upp i Linköping efter många år där Yogi på Platensgatan varit den enda konstanten.

– Men den jag tyckte var den bästa har stängt, Tandoori House på Ågatan. De hade riktigt bra indisk mat. Men de andra indiska restaurangerna i stan nu är också bra.

Hade ni föredragit att ha varit det enda indiska stället?

– Nej, det är bra att det finns många. Sen får vi se, de som har bäst mat vinner!

Hur är det att öppna restaurang i oroliga ekonomiska tider?

– Jag tror att folk kommer att fortsätta att gå på restaurang. Men istället för att vi får 100 gäster på en dag så kanske vi får 70 nu i början och det skulle fungera bra nu i början. Och tanken är att vi ska vara här i många år, vi ska ge det ett försök.

undefined
Mahfoz Khan tillsammans med kollegorna Ramjan Ali och Khaled Ahmed inne i köket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!