Skulle åka tåg – fastnade i depå

En kvinna i 65-årsåldern hoppade i förmiddags på ett tåg som hon trodde skulle ta henne till sin destination. Men tåget körde istället till en depå på resecentrum och kvinnan blev fast i det tomma tåget.

Foto: Åke Karlsson

Linköping2016-05-02 11:27

Kvinnan började misstänka att allt inte stod rätt till när tåget stannade, helt tomt på folk. Personalen hade lämnat tåget och kvinnan kände sig tvungen att ringa polisen då hon inte tog sig ut.

– Vi kontaktade tågtrafikledningen för att få hjälp med att öppna tåget så hon kunde komma ut. Men de hann inte ens fram förrän ordinarie personal på tåget kom tillbaka och släppte ut henne, så det var ganska snabbt avhjälpt, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson.

Han uppskattar att kvinnan inte satt fast i mer än en halvtimme.

– Men hon blev väl rätt så förvånad och tyckte det var ganska pinsamt om jag förstod det rätt, säger Kliman som berättar att polisen ibland får in samtal från personer som fastnat på udda platser.

– Jag kan dra mig till minnet att vi hade en stackare som suttit och njutit av en god bok på biblioteket en sen eftermiddag. Han satt och läste i godan ro och när han skulle bege sig hem kom han inte ut från biblioteket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!