Det är på baksidan till Ica Nära Skillingen på Riksdalergatan som återvinningsstationen är placerad.
Här kan besökarna lämna tidningar och förpackningar av kartong, färgat och ofärgat glas samt metall och plast. Vid platsen finns dessutom två insamlingsbehållare för kläder och textilier.
– Det har varit så här i tio år nu. Det ligger ofta en massa skräp runt omkring containrarna. Och när vinden ligger på, vilket den gör väldigt ofta, blåser skräpet iväg och lägger sig i buskarna därborta, säger Morgan Eriksson och går iväg för att visa.
Rester av kartonger och plastförpackningar har letat sig in på den närmaste hustomten och uppretade grannar har öppet klagat på renhållningen vid återvinningsstationen.
Elisabeth Ekström är en av dem.
– Vi har bott här i 25 år och ända sedan containrarna kom på plats har det varit så här. Det är nästan alltid stökigt runt omkring. Vi har mejlat till de som är ansvariga. Två gånger, till och med. Men om det hänt något? Nej, nej. På senare år har det faktiskt blivit värre.
Morgan Eriksson intygar att så är fallet.
– Jag äger tomten där containrarna står och området städas en gång i veckan. Det är egentligen inte det som är problemet. De som städar gör ofta sitt jobb, säger han och fortsätter:
– Det som ställer till det är att folk kastar en massa skräp på backen när containrarna är fulla. Men inte bara det. Det kan ligga möbler och annan bråte när man kommer hit på morgnarna.
Eriksson har flera gånger påtalat problemet för de ansvariga på förpacknings & tidningsinsamlingen (FTI) som sköter återvinningsstationen, hävdar han.
– Men väldigt sällan utan resultat. Ringer man blir man ofta bollad vidare. Då har jag blivit riktigt förbaskad och satt ned foten.
– De behöver inte betala någon hyra för marken och när jag sagt att jag omedelbart kommer att säga upp kontraktet händer det grejer. Då blir det rent och snyggt på nolltid.
FTI:s vd, Håkan Ohlsson, förklarar att man alltid tittar på möjliga orsaker när man få kännedom om problem som de vid Riksdalergatan.
– Vi försöker till exempel utröna om det rör sig om en engångsföreteelse eller om det är återkommande bekymmer. Överfulla containrar eller varor som dumpas som inte hör hemma på stationen kan ibland vara det som ställer till det.
– En lösning, om man upplever svårigheter med vindar, kan vara att sätta upp ett vindskydd som hindrar skräpet från att blåsa iväg.
Håkan Ohlsson betonar vidare att FTI följer upp alla samtal och registreringar som kommer in och som belyser ordningen vid återvinningsstationerna.
– Och det är vi som har det yttersta ansvaret för städningen, även fast vi lägger ut uppdraget på entreprenad.
Morgan Eriksson tror sig ha lösningen på problemet:
– FTI borde ge de som sköter renhållningen uppdraget att plocka bort skräpet som hamnar i buskaget. Då skulle det inte se så jäkla illa ut.
– Sedan är det svårt att ändra på vissa människors beteende. Det finns de som kommer hit och kastar sitt skräp på asfalten utan minsta tanke på hur det påverkar miljön eller de närmaste omgivningarna.
Eriksson har flera gånger funderat på att säga upp kontraktet med FTI.
– Men jag har frågat mina kunder och de vill gärna ha stationen kvar. De tycker att det är smidigt att komma hit och handla, samtidigt som de kan göra sig av med sina sopor.