En son, en pappa, en lillebror, en fru. Under söndagen samlades människor i Nykvarnsparken för att samla in pengar till forskning om ALS, och söka stöd hos andra som förlorat någon i sjukdomen.
– Det är viktigt att träffa andra, det kan vara skönt att prata av sig, säger Erika Salminen, som anordnar evenemanget tillsammans med Madeleine Hellström.
Madeleine och Erika förlorade sina pappor i sjukdomen och de anordnar evenemanget för att få in pengar till forskning.
– Vi ska göra det här tills vi inte orkar längre, säger Erika Salminen.
ALS, eller amyotrofisk lateral skleros, är en nervsjukdom som leder till förlamningar då musklerna förtvinar. De flesta som drabbas är mellan 50 och 70 år, men vissa är betydligt mycket yngre. Innan promenaden står Artturi och Raija Affleckt under träden och pratar om sonen som de förlorade för sex år sedan.
– Han blev bara 25 år, han skulle gifta sig, säger Raija Affleckt.
I april insjuknade sonen Alexander, i juni var han borta. De flesta som drabbas av ALS avlider inom två till fyra år men för Alexander tog det bara två och en halv månad. Han fick spendera första månaden på US för diagnostisering och tappade talförmågan i ett tidigt skede. Därför går hans föräldrar mot ALS.
– Man vet aldrig, kanske kommer de på vad som orsakar sjukdomen, säger Artturi Affleckt.
Deras tips till alla är att göra allt nu, inte sen.
– Sen kanske aldrig kommer, säger Artturi Affleckt.
200 personer insjuknar årligen i sjukdomen.
– 200 är för mycket. Man får se någon tyna bort, säger Madeleine Hellström.
"Gå mot ALS" anordnas under söndagen i flera svenska städer och avgiften på 100 kronor går till Ulla-Carin Lindquists Stiftelse.
– Jag tror att det görs framsteg. Man forskar mycket på varför sjukdomen bryter ut, säger Madeleine Hellström.
I år är evenemanget litet, orken räckte inte till för något stort. Men förra året samlade de in 26 000 kronor och nästa år hoppas de på sponsring av företag.
– Nästa år ska vi slå på stort, säger Erika Salminen.