Närodlade grönsaker såldes under lördagen tillsammans med kryddor, kött, ostar och mycket mer. Där syntes honung från Mjölby, ägg från Vikingstad, grönsaker från Rimforsa. Producenterna får inte ha åkt mer än 25 mil för att sälja sina varor på marknaden.
Marianne Eriksson brukar besöka Bondens egen marknad varje år.
– Jag kom hit för att köpa dill, säger hon och visar upp sina fynd.
– Jag brukar odla egen, men i år började jag för sent så det blev ingen.
Hon har också fyndat ett kolhuvud och nu strosar hon omkring och tittar på alla varor.
– Det är trevligt här. Det är bra att köpa lite annorlunda saker, och så är det kul att träffa alla människor, säger Marianne Eriksson.
Bondens egen marknad anordnas av Östgötamat och syftet är att få människor att handla med närproducerat.
– Vi vill synliggöra småskaliga producenter och göra det lätt att välja närproducerad mat, säger Louise Ridderström, verksamhetsledare på Östgötamat.
Marknaden pågår varje lördag mellan 12 augusti och 30 september.
– Människor längtar efter det här. Det är ett bra miljöval och så är det trevligt att kunna få reda på allt om produkten, hela produktionsledet. Det mesta som säljs på marknaden skördades igår, säger Louise Ridderström.
Trots att vädret vid klockan 13 påminde mer om höst än en sommardag i augusti var det många på platsen och köer bildades till de olika stånden.
– Det var finare väder under förmiddagen och många kommer tidigt, redan klockan 9 fast det öppnar 9.30. Det är en tidig marknad, säger Louise Ridderström.