Så straffas dansande tjuvarna

Mannen blev omringad av minst fem kvinnor som dansade runt honom – och stal hans plånbok. Nu har två av kvinnorna dömts till fängelse.

Kvinnorna döms till fängelse i vardera sex månader för stölden på Repslagaregatan.

Kvinnorna döms till fängelse i vardera sex månader för stölden på Repslagaregatan.

Foto: Arkivbild

Linköping2016-05-26 17:15

Händelsen inträffade på Repslagaregatan i centrala Linköping den 24 april i år. Mannen hade tagit ut 9 000 kronor i kontanter som han förvarade i sin plånbok när de för honom okända kvinnorna dök upp och började dansa. En av kvinnorna rörde vid honom och han insåg att han blivit bestulen på plånboken.

Släppte pengar

Mannen följde efter en av kvinnorna – som släppte lite pengar på marken då och då. Ett vittne hörde mannens rop på hjälp och tog tag i en av kvinnorna. Han fick då ett bett i handen.

Polisen kom till platsen och kunde gripa två av de inblandade kvinnorna, 28 och 33 år gamla.

Inget skadestånd

Linköpings tingsrätt anser att det är bevisat att kvinnorna gjort sig skyldig till grov stöld. 28-åringen döms även för ringa misshandel eftersom det var hon som bet vittnet. Kvinnorna döms till fängelse i vardera sex månader. Åklagaren hade även yrkat att kvinnorna skulle utvisas ur landet efter avtjänat straff och förbjudas att återvända inom fem år. Detta gick dock inte tingsrätten med på. Tingsrätten ansåg inte heller att den drabbade mannen har rätt till skadestånd.

Läs mer: Dansare misstänks för flera brott

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!