Tisdag var sista dagen för byggherrar att lämna in ansökan om att få bygga i Vallastaden.
– Vi har fått in förslag, säger Muharrem Demirok, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
Om det är ett, tio eller ännu fler kan han inte säga. Marktilldelningen för 550 lägenheter, 33 radhus och fem friliggande småhus i Vallastaden är en upphandling som omgärdas av sekretess.
– Ärligt talat vet jag inte exakt hur många det ansökningar som kommit. Men det är kvalitén på dem som i slutändan är intressant.
Väntans tider
Tommy Hultin, som börjar sitt uppdrag som VD för LinköpingBo2016 den 1 april och som just nu praoar i verksamheten säger skrattande:
– Det är som att gå i väntans tider. Jag har ju en förhoppning om att vi fått många sökande. Det har varit spännande och inspirerande seminarier med byggherrarna. Samtidigt kan jag förstå att det funnits en oro för att kostnaderna ska skena iväg.
– Inför markanvisningen hoppas jag att man pratat ihop sig och analyserat situationen. För att samsas och bygga i ett kvarter måste man kunna samarbeta. Alla kan inte ha var sin byggbod.
Uteblivna anbud
Att det funnits en viss oro för uteblivna anbud blev uppenbart i slutet av februari när samhällsbyggnadsnämnden beslutade sig för att ge förtur till att bygga på Folkungavallen för de byggherrar som också bygger i Vallastaden. På så vis kommer också erfarenheter av byggande av Vallastaden till nytta när Folkungavallen bebyggs, resonerade nämnden.
– Jag hoppas att det bara fungerat som en morot och att om det fanns någon tveksamhet så avgjorde möjligheten att bygga på Folkungavallen, säger Tommy Hultin.
Läs mer i torsdagens tidning