Under torsdagen har reaktionerna, efter ytterligare en koranmanifestation utanför Iraks ambassad i Stockholm, varit stora. Under natten stormades Sveriges ambassad i Bagdad och Irak kallade hem sin toppdiplomat från Sverige. Landet valde också att dra in Ericssons arbetstillstånd och därefter meddelade Iraks kommunikationsminister att alla affärer med svenska företag ska förbjudas.
Anders Lindström, platschef för Ericsson i Linköping, säger att beskedet har en minimal påverkan på Linköpingsavdelningen.
– För oss lokalt är det givetvis inte roligt men det har en minimal "impact" skulle jag säga. Vi har väldigt lite affärskontakter med Irak, om ens någon. Det påverkar Ericsson i Linköping minimalt, säger platschefen.
Emma Järnkrok, presskontakt på det lokala IT-företaget Sectra, skriver så här i ett sms:
"Just Irak har en mycket liten påverkan för oss".
Simon Helmér, vd för Östsvenska handelskammaren, gissar att det är få Linköpingsföretag som påverkas.
"Jag gissar att handeln från vår region med Irak är låg. Men det är en gissning. Jag saknar egentlig kunskap där", skriver han i ett sms till oss.
Även Lena Miranda, vd för Linköping Science Park, är inne på samma linje.
– Jag kan inte säga att jag, på rak arm, vet något företag som gör affärer med Irak. Däremot, om Sverige får problem med sina diplomatiska relationer med andra länder, är det klart att det påverkar internationell handel för alla svenska företag. Däribland Linköpingsföretagen, säger hon och fortsätter:
– Vi som parkorganisation har i alla fall inga relationer med Irak.
Camilla Lejon, vd för Linköping City Airport, tror inte heller att Linköpingsföretagens affärer med Irak är så omfattande.
– Jag kan inte minnas att vi har haft några affärsresenärer som flugit till Irak från Linköping, det är i alla fall ingen vanlig destination. Antalet resenärer till Irak är marginellt, om det överhuvudtaget funnits några. Det är väl ett tecken på hur näringslivets relationer ser ut, säger flygplats-vd:n.