Så många har vaccinerats i Linköping

Drygt 1 600 personer på äldreboenden i Linköpings kommun har fått den första dosen vaccin mot covid-19.

Alla som bor på äldreboenden i Linköping och som vill vaccinera sig har nu fått den första sprutan.

Alla som bor på äldreboenden i Linköping och som vill vaccinera sig har nu fått den första sprutan.

Foto: TT

Linköping2021-01-18 13:27

Den 27 december påbörjades vaccinationen mot covid-19 på Attendos vårdboende Druvan. Linköpings kommun meddelar nu att alla som bor på äldreboenden i kommunen – och som vill vaccinera sig – har fått den första sprutan. Det handlar om drygt 1 600 personer. 

– Linköpings kommun har nu vaccinerat första dosen mot covid-19 på samtliga särskilda boende för äldre. De personer som av någon anledning inte kunde vaccineras vid aktuellt tillfälle kommer att erbjudas vaccinering framöver. Detta gäller även nyinflyttade personer på boendet, säger Caroline Irebro, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Linköpings kommun i en kommentar. 

Parallellt med vaccineringen av äldre pågår även vaccinering av personalen, något som under denna och kommande veckor kommer att öka i takt.

Linköpings kommun, som följer Region Östergötlands vaccinationsplan, uppger att näst på tur för vaccinering är personer som har hemtjänst eller personer med hemsjukvård. Region Östergötland har dock meddelat att det är högt tryck på deras bokningstelefon eftersom många hör av sig och vill boka tid.

– Vi är måna om att alla ska bli vaccinerade och har en dialog med Region Östergötland för att kunna stötta upp om och när det behövs. Vi uppmanar att man, i den mån det går, bokar sin tid online enligt den information som Region Östergötland skickat ut. Och att ta hjälp av en närstående eller sin hemtjänstutförare om det behövs, säger Linda Ljungqvist, social- och omsorgsdirektör, i en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!