Pappa ler.
Det är romsk nationaldag och firande i Gamla Linköping.
– För första gången, på riktigt, det är stort för oss, säger Mersion Pejda som är engagerad i Romsk Aktiv Förening, R.A.F, i Linköping.
Förra nationaldagen firades vid en ceremoni i stadshuset. Nu är det större och fler är engagerade. I Linköping finns det ett par tusen romer, beräknar Mersion Pejda, och kanske 10 000 i Östergötland.
Borgmästaren Helena Balthammar hälsar alla välkomna till det högtidliga nationaldagsfirandet. Hon berättar att romer har funnits i Europa i 800 år och i Sverige sedan 1500-talet. I dag är Linköping en av fem pilotkommuner för romsk integrering i Sverige.
Mersion Pejda håller ett litet kort tal, men han noterar också hur vi alla har placerat oss i trädgården utanför Carin Nilsons villa.
– Kolla hur vi står här i dag! Romerna på ena sidan, och de etniska svenska på den andra! Så ska det inte vara! Vi ska stå på ETT ställe!
Och såklart, det ska vi. Vi flyttar oss genast.
När den romska flaggan är hissad blir det fika i Bryggaregården. Ägg ska färgas med växtfärger, barnen kan göra smycken och så småningom tillagas en traditionell romsk ostkaka.
– Jag skulle vilja visa mer av den romska kulturen, säger Rabera Madani som är modersmålslärare i Linköping.
Kan hon bara transportera folkdräkter, böcker och slöjdsaker från Kosovo så finns det tillräckligt för en rejäl utställning.
– Jag är stolt över att vara rom, säger hon. Men det finns fortfarande många som skäms och som inte vågar berätta om sitt usrprung för de vet att de möter fördomar.
Precis denna dag har regeringen tillkännagivit att den satsar 52 miljoner kronor de kommande fyra åren på åtgärder som ska inkludera romer i det svenska samhället. Pengarna ska bland annat användas till utbildning och till "brobyggare".
En sådan är Dumali Ramadani. Han jobbar på Rosendalsskolan och om han fick bestämma skulle många fler brobyggare anställas i landet.
– Det är en jättebra grej, säger han. De romska barnen känner sig trygga, de kommer till skolan, kontakten med föräldrarna blir bättre och de ser att jag, en rom, jobbar i det svenska samhället och att det funkar.