Ryckte ut efter larm om explosion

Enligt de allra första uppgifterna i larmet har inringaren hört ett explosionsartande ljud och känt en vibration i närheten av Skäggetorp centrum.

Foto: Gramos Gutiqi

Linköping2019-08-21 22:50

Larmet kom in till SOS alarm klockan 22:35 på onsdagskvällen. Polis och räddningstjänst uppger att man är på väg till platsen.

Räddningstjänsten står positionerade vid Nygårdsskolan i Skäggetorp medan polisen söker igenom området.

- Än så länge finns inga rapporter om personskador eller skador på fastigheter. Vi vet helt enkelt inget ännu och har varit på plats i 20 minuter, säger Peter Holm, inre befäl hos räddningstjänsten.

Polisen skrev på sin hemsida klockan 23.16 att de åkt på flera larm om en smäll i Skäggetorp och där har det varit flera patruller som undersökt vad som kan ha orsakat smällen.

- Vi har inte hittat några skadade personer eller skador på fastigheter, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen.

Därför har polisen avslutat insatsen. Bedömning är att det är en kraftigare smällare eller en, så kallad, banger som orsakat ljudet.

- Jag har förståelse för att många ringer om en sådan sak, speciellt nu med tanke på detonationerna som varit. Och bangers är inte ofarliga, de kraftigaste har en sprängkraft jämförbar med en handgranat, minus splittret, och kan spränga sönder en dörr, säger Torbjörn Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!