Ronaldos nysatsar

Ronaldos stenugnsbageri lämnar Sparregatan för att flytta till större lokaler i Johannelund. Dessutom planerar man att öppna för lunchrätter i kaféet på Storgatan 6.

Karl Högqvist ochTommy Kullman inspekterar de nya lokalerna i Johannelunds centrum dit man flyttar bageriet i april.

Karl Högqvist ochTommy Kullman inspekterar de nya lokalerna i Johannelunds centrum dit man flyttar bageriet i april.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2019-02-26 11:35

Det är mycket på gång just nu för ägarna till Ronaldos, Tommy Kullman och Karl Högqvist, som tog över verksamheten i november förra året efter grundarna Ronaldo Dias och hans fru Josephine Schultzberg.

Läs mer: De tog över familjeföretaget

– Vi har vuxit ur lokalerna på Sparregatan där vi bakar allt bröd och även har en mindre försäljningsdel. Om vi ska utveckla rörelsen krävs större utrymmen och nu har vi hittat en bra lösning, säger Tommy Kullman och Karl Högqvist och visar runt i lokalerna i Johannelunds centrum där det just nu pågår ett om– och renoveringsprojekt för att anpassa ytorna till det som komma skall.

I april räknar ägarparet med inflyttning och då kommer man att ha cirka 180 kvadratmeter till sitt förfogande med bageri och butik som de bärande delarna.

– Det blir dock ingen servering, säger Högqvist och betonar att man kommer att fokusera på det som är kärnan i Ronaldos, nämligen stenugnsbakat surdegsbröd.

Men planerna stannar inte där, avslöjar kollegan Kullman.

– Vi kommer båda från restaurangbranschen och vill gärna få in lite av den delen i verksamheten. Till sommaren hoppas vi vara igång med lunchrätter i kaféet på Storgatan 6. Vi har diskuterat och kommit fram till att vi vill satsa på sallader, soppor och matiga mackor, säger han.

Att kunna erbjuda gästerna ett glas vin eller en öl till maten står också högt upp på önskelistan.

– En kall pilsner tillsammans med ett smörrebröd kan aldrig vara fel, säger Karl och småskrattar.

Att haka på trenden med ett livligare uteliv i Linköping där antalet krogar och besökare till restaurangerna tycks öka känns viktigt, menar Tommy Kullman.

– Det blir allt vanligare att folk äter sin lunch ute. Vi ser det nästan överallt. Det är likadant med mysfika tillsammans med släkt och vänner, säger han.

Karl Högqvist poängterar att det är det klassiska surdegsbrödet som kommer att stå i centrum i de framtida projekten.

– Vi vill inte ändra på alltför mycket. Den röda tråden i Ronaldos kommer vi inte att släppa. Samtidigt är det viktigt att vi tittar på möjligheter för utveckling, säger han och gläntar på dörren till ytterligare satsningar framöver.

Exakt vad det handlar om, restaurang, kafé eller något annat, vill han dock inte avslöja.

– Det kan hända något under 2019. Vi har några alternativ som vi tittar närmare på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om