Restaurangen till salu för 4 miljoner

Restaurang Rico skapades av Andreas Demir. Han inredde köttrestaurangen under hösten 2015 och nu är den till salu.

I september 2015 förberedde Andreas Demir öppnandet av restaurang Rico.

I september 2015 förberedde Andreas Demir öppnandet av restaurang Rico.

Foto: Åke Karlsson

LINKÖPING2018-11-13 18:00

Invigningen i början av 2016 var storstilad med särskilt inbjudna gäster och restaurangen har marknadsförts som en köttkrog med närproducerat kött av hög kvalitet. I mäklarannonsen som finns på Blocket beskrivs den som "mycket påkostad och smakfullt inredd".

När nuvarande ägare tog över fanns O'Learys i lokalerna.

Ombyggnaden blev total och den som köper får enligt beskrivningen ett ställe med hög standard på inredning och utrustning. Det som säljs är enbart rörelsen med inventarier, själva lokalen är hyrd.

Köparen får ta över hyreskontraktet med en årshyra på 790 000 kronor. För det får man 510 kvadratmeter lokal och det nuvarande hyresavtalet gäller fram till år 2024 med viss årlig indexbaserad höjning av hyran.

Företagsmäklaren Feyaz Deniz, som har uppdraget att sälja rörelsen skriver i annonsen att "hyreskostnaden måste betraktas som förmånlig för restaurangverksamhet".

Feyaz Deniz vill dock inte berätta så mycket om försäljningen.

– Min uppdragsgivare håller på att fundera på om han vill att jag ska prata med reportrar, säger han.

Det begärda priset för restaurangrörelsen är 3 995 000 kronor eller högstbjudande.

Restaurangen drivs av DD kök AB och enligt de uppgifter som bolagsverket har är det fortfarande Andreas Demir som är ensam aktieägare i bolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!