Restaurangen på Storgatan öppnade 2014, lokalerna totalrenoverades och ägaren Daniel Knutsson satsade på klassiska svenska rätter, både på lunch- och kvällstid.
Men de fick svårt med lönsamheten, vilket ledde till att man hade svårt att betala hyran. Det var hyresvärden Lindsténs som till slut begärde bolaget Bistro Folke i konkurs, efter att betalplanen misslyckats.
– Vi har försökt att sälja verksamheten vi haft flera intressenter, några av dem väldigt bra. Men de har har velat förhandla fram olika hyresrabatter vilket hyresvärden inte gick med på, berättar Daniel Knutsson.
Till slut fanns det en intressent kvar, med ett bud som var för lågt.
– Mina revisorer rekommenderade att jag inte skulle ta det budet. Vi räknade på inredningen i restaurangen och den var värd med än budet. Därför tackade vi nej.
Att bolaget skulle försättas i konkurs har stått klart en tid. Men en försäljning hade underlättat skuldsaneringen för bolaget. Nu kommer en konkursförvaltare att utses och sannolikt satsar man då på försäljning av hela restaurangen eller tillhörande utrustning.
– Det känns väldigt tråkigt, och lite skönt också eftersom det är över. Nu måste jag fokusera på att konkursen blir så smidig som möjligt. På något sätt måste livet gå vidare. Jag har tagit en anställning och kommer att arbeta på värdshuset i Gamla Linköping.
Hur är det att driva restaurang i Linköping?
– Det är tufft, eftersom det finns så många rörelser. Det är samtidigt trist att det är hamburgare och tapas som går bäst här i stan. Jag tror att de restauranger som startar i Linköping måste profilera sig hårt, och rikta in sig på en sak. Det är trenden som jag ser i dag, säger Daniel Knutsson.