Restaurang på Ågatan i konkurs

En restaurang på Ågatan i centrala Linköping har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren undersöker nu om det finns några möjligheter att sälja restaurangen.

Restaurang Varanasi har försatts i konkurs.

Restaurang Varanasi har försatts i konkurs.

Foto: Åke Alvin

Linköping2019-04-12 12:00

Restaurang Varanasi på Ågatan 28 försattes på torsdagseftermiddagen i konkurs efter ett beslut i Linköpings tingsrätt. Till konkursförvaltare har advokat Oscar Brandin utsetts. När vi pratade med honom på fredagen var han i färd med att bilda sig en uppfattning om bolaget.

– Jag kan tyvärr inte säga så mycket ännu. Konkursen kom in sent på torsdagseftermiddagen. Jag är på restaurangen nu och går igenom allting. Jag tittar på vilka tillgångar som finns och hur personalsituationen ser ut.

Oscar Brandin planerar att driva restaurangen vidare med en förhoppning om att någon vill köpa verksamheten.

– Tanken är att restaurangen ska vara öppen under en övergångsperiod. Det sker med befintlig personal och under överinseende av mig. Det är klart att det roligaste vore om man kunde överlåta restaurangen. Men jag vet ännu inte om det finns något intresse.

Vad är orsaken till konkursen?

– Man kan inte betala sina skulder i den takt som de förfaller. Man har bedömt att situationen är bestående. Men vad det beror på kan jag inte säga.

Restaurangen hade vid konkurstillfället en handfull anställda.

– Jag tror att det är sex anställda, säger konkursförvaltaren.

Restaurang Varanasi, som serverar indisk mat, öppnade så sent som i januari förra året. Varanasi övertog då Shin Noris lokaler på Ågatan och i bolaget som Varanasi köpte ingick ett alkoholtillstånd.

I februari i fjol beslutade dock socialnämnden att dra in restaurangens tillstånd att servera alkohol. Anledningen var att ägarna inte uppfyllde de ekonomiska kraven.

Vi har utan framgång sökt de tidigare ägarna för en kommentar om konkursen.

Restaurang Varanasi på Ågatan 28 har försatts i konkurs.
Restaurang Varanasi på Ågatan 28 har försatts i konkurs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!