Rått koncept hos nysatsande hälsobar

Utbudet för veganer är för skralt i Linköping, tycker Lall Selimi. Därför har hon nu spetsat till konceptet på sin hälsobar Fresh & Green.

Foto: Jeppe Gustafsson

Linköping2015-11-09 20:15

Hälsobaren Fresh & Green öppnade i somras på Storgatan i Linköping, men ägaren och kocken Lall Selimi var inte riktigt nöjd med ursprungskonceptet. Därför stängde hon igen portarna för en och en halv vecka sedan, och har sedan dess ägnat tiden åt att spetsa till både inredning och meny.

Inredningsmässigt handlar det om att salladsbaren har fått träda tillbaka för att i stället ge plats för fler sittplatser. Det har blivit för mycket take away och för lite sitta ner och mysa, tycker Lall Selimi. Men mest engagerad är hon i den nya menyn.

– Jag vill att allt ska bli ekologiskt, och så har jag mycket mer rawfood nu. Det hade jag velat ha från första början. Det känns som att jag öppnar på riktigt först nu, säger hon.

På menyn finns fortfarande vanliga sallader med kyckling och räkor och hälsobarens specialitet med brasilianska acaibar, men från och med i dag blir det mer tryck på rawfood: det vill säga oprocessad mat, företrädesvis vegetarisk och ekologisk.

Hos Fresh & Green kommer det bland annat att finnas rawfood-pasta av zucchini och morot och rawfood-taco.

– I tacosen använder jag valnötter och soltorkade tomater i stället för köttfärs, och så ligger den i ett salladsblad i stället för bröd.

Hur kom du fram till att du ville satsa på det här konceptet?

– Det är väldigt i tiden och många efterfrågar det. I de stora städerna finns det jättemycket att välja på, men inte alls i Linköping. Folk är måna om vad de stoppar i sig, och fler och fler blir intressad av rawfood. Här finns det ingenstans att gå för veganer, så jag tyckte att det behövdes något.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!