Rånare tvingade offren att swisha pengar

Under knivhot tvingade de bägge rånarna sina offer att swisha pengar. Nu har åtal väckts.

Två 18-åringar har åtalats för att ha tvingat tre rånoffer att swisha pengar.

Två 18-åringar har åtalats för att ha tvingat tre rånoffer att swisha pengar.

Foto: Jessica Gow/TT/Artikelbild

Linköping2019-11-28 12:00

Den 22 oktober i år blev en ung man angripen av två rånare på Pumpbron i Linköping. Rånarna visade att de var beväpnade med en kniv och tvingade mannen att swisha 1 200 kronor. Rånarna hotade även att skjuta bekanta till offret om denne berättade vad som hänt. 

Dagen därpå, den 23 oktober, slog rånarna till igen. Denna gång angrep de en ung man på Sandbäcksgatan. Rånarna visade upp en kniv och markerade med den mot offrets mage och hals. Offret, som swishade över 2 200 kronor och lämnade i från sig sin mobiltelefon, fick även höra att han skulle dödas om han ringde till polisen. 

Samma dygn blev ytterligare en ung man utsatt för ett snarlikt brott. Han befann sig på Apotekaregatan när två män kom fram till honom och hotade honom med kniv. Mannen, som fick höra att rånarna skulle komma efter honom om han kontaktade polisen, tvingades swisha 3 600 kronor. Han blev även rånad på sin mobiltelefon. 

Två unga män, som bägge är 18 år gamla, har nu åtalats för att ligga bakom rånserien. De åtalas för tre fall av rån och tre fall av övergrepp i rättssak. Dessutom åtalas en 18-årig kvinna för tre fall av penningtvättsbrott. Kvinnan ska ha upplåtit sitt konto för att ta emot swishbetalningarna. 

Samtliga tre åtalade nekar till brott. De bägge åtalade männen sitter häktade i väntan på rättegång. 

När en av de 18-åriga männen greps hittade polisen närmare 10 000 kronor i kontanter som låg gömde i hans kalsonger. 18-åringen hävdar att det är pengar från CSN. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!