Rånades av ungdomsgäng

En Linköpingsbo befann sig i väntsalen på tågstationen i Katrineholm när ett gäng killar dök upp. Nu har en av killarna dömts för rån.

Branden i källaren misstänks vara anlagd.

Branden i källaren misstänks vara anlagd.

Foto: Arkivbild

Linköping2018-08-17 14:54

Det var den 15 december förra året som händelsen inträffade. Linköpingsbon väntade på tåget när fem eller sex killar kom fram till honom i väntsalen. Linköpingsbon förklarade att han inte ville prata med ungdomarna. När han senare gick mot perrongen befann sig gänget i gångtunneln under järnvägen. Gänget sprang i fatt Linköpingsbon. En av dem tog tag i hans nacke och tvingade honom att följa med till ett hus. Killarna tog Linköpingsbons mobiltelefon, surfplatta, klocka, mössa och bankkort. Linköpingsbon blev sedan skallad och tvingades lämna i från sig sina koder till telefonen och bankkortet. Innan gänget försvann från platsen fick Linköpingsbon höra att han skulle bli misshandlad om han sökte upp polisen.

Några dagar efter rånet hittade polisen delar av stöldgodset hos en 18-årig man.

18-åringen åtalades tillsammans med två andra ungdomar i samma ålder för rån och övergrepp i rättssak. Nyköpings tingsrätt anser dock endast att det är utrett att 18-åringen deltog i rånet. Vid en fotokonfrontation kunde nämligen Linköpingsbon peka ut 18-åringen.

18-åringen, som även fälls för övergrepp i rättssak, döms till sluten ungdomsvård i två månader. Han ska även betala 8 500 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!