Rån mot matbutik - polisen jagar rånarna

Lasses livs i Vidingsjö har utsatts för ett rån. Polisen har just nu flera patruller ute som letar efter rånarna.

Lasses Livs strax efter rånet.

Lasses Livs strax efter rånet.

Foto: Peter Jigerström

Linköping2015-05-22 15:26

14.35 larmades polisen om ett rån mot Lasses Livs i Vidingsjö. Två gärningsmän, som beskrivs vara i de övre tonåren och delvis maskerade, ska ha hotat personalen och tvingat till sig en okänd summa pengar. Trots att det var många personer i butiken då rånet inträffade går vittnesmålen isär gällande huruvida gärningsmännen ska ha riktat någon form av vapen mot personalen eller ej.
– Det är lite motstridiga uppgifter. Några har sett ett vapen och några har inte det, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen.

Rånarna ska ha flytt från platsen på cykel. Polisen har åtta polispatruller på plats i närområdet som letar efter de två rånarna.
– Ingen är fysiskt skadad, men personalen är väldigt chockad, säger Tor Sevelius.

Enligt uppgifter till Correns utsände på plats ska det starkaste vittnet just nu vara en tiggare som befann sig utanför butiken. Polisen väntar därför på att en tolk ska ansluta.

Polisen ska ha genomfört en teknisk undersökning i butiken utan några resultat. De är kvar i området och söker nu vittnen som kan ha sett eller mött männen då de flydde från platsen. Enligt vittnesuppgifter ska de ha rört sig i riktning mot Berga.

Har du sett något? Tipsa polisen på 114 14.

Artikeln kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!