Andreas Landén, ägaren till restaurangen, pratade om att gå tillbaka till tiden då folk jagade vilt med spjut och pilbåge när han inledde satsningen på den nya krogen i Valla Berså, i korsningen Malmslättsvägen – Videgatan.
Han funderar i ungefär samma tankebanor nu, omkring ett och ett halvt år senare.
– Allt som naturen har att erbjuda vill vi ta tillvara på. Djur, fiskar, bär och grönsaker. Det bästa av allt är att allting finns i vår närhet. Och att vi kan fixa det på egen hand.
Andreas Landén berättar att han själv jagar och att flera av de villebråd han fäller till slut hamnar på tallrikarna i den egna restaurangen.
Favoriterna är många, till exempel vildsvin, älg, dovhjort och rådjur.
– Halva personalstyrkan jagar. Den andra halvan är på väg att ta jaktlicens. Målsättningen är solklar. En del av arbetsdagen i skogen med att hämta in råvaror, resten av tiden inne på krogen.
Kökschefen Oskar Gunnarsson menar att utmärkelsen, "Årets viltkrog" känns helrätt.
– I början var vi ganska breda i vårt tänk. Nu har vi hittat rätt modell för hur vi ska jobba, säger han.
Andreas Landén är fylld av idéer och skulle gärna dra igång ett vilthägn i närliggande Johannesborgsparken.
– Varför inte med vildsvin? Det skulle kunna bli en häftig turistattraktion i stan.
I väntan på det riktas en del fokus på satsningen på Jord Skafferi som öppnade i höstas.
– Vi tittar på hur vi ska gå vidare med stället. Vi har lite olika spår som vi funderar över.
Det är Svenska Viltmatakademin som utser årets viltkrog.