Så löd ett av råden från entreprenören Sebastian Siemiatkowski under Prins Daniels Fellowships föredrag på Katedralskolan.
Under fredagen besökte Kungliga Ingenjörvetenskapssakademiens projekt Prins Daniels Fellowship Katedralskolan och Linköpings universitet. Skolbesök är en del i projektet för att få fler unga att få upp ögonen för entreprenörskap. Prins Daniels Fellowship har samlat ett expertråd, där en mängd svenska företagsledare och entreprenörer ingår.
Under besöket i Linköping medverkade Prins Daniel, Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, Johan Skarborg, vd på Academic Work, samt Kristina Lindhe, vd på Lexington i en expertpanel.
Expertpanelen delade med sig av sina erfarenheter från sitt entreprenörskap. Även om de nått framgång i dag så visade de på att vägen aldrig varit spikrak.
– Jag kunde ingenting om rekryteringsbranschen, ledarskap eller ekonomi - men jag hade en vilja att starta ett företag, sade Johan Skarborg, vd på Academic Work, som nu är ett av Sverige ledande företag inom just rekrytering.
Efter panelen följde så kallade rundabordsdiskussioner, där en grupp utvalda elever fick sätta sig ned med var och en av experterna i separata samtalsrum. Prins Daniel vandrade runt bland rummen för att kunna få en bild av de olika diskussionerna. Han ser en förändrad och mer positiv attityd gentemot entreprenörskap i dag jämför med för 15 år sedan.
– Goda exempel lyfts fram mycket oftare i dag. Ledare och entreprenörer lyfts fram på ett bättre sätt och där har media haft en viktig roll, säger prins Daniel.
För 33-årige entreprenören Sebastian Siemiatkowski är det premiär i expertrådets panel. Klarnas grundare förde en engagerad diskussion med sin elevgrupp.
– Det är fascinerande hur mycket som har förändrats sedan jag var ung. Nu är det mer okej att vara entreprenör.
Emelie Garton, 18 år, går tredje året på ekonomiprogrammet och driver företaget PhoneSaver UF. Hon kände sig inspirerad efter samtalen:
– Det var jättekul att höra personer som verkligen brinner för det de gör.
För Dag Karlsson, lärare i företagsekonomi och delaktig i Katedralskolans arbete med Ung Företagsamhet, var besöket en höjdpunkt.
– Det är jätteroligt att se eleverna sitta och lyssna och se hur de nästan lyser.
För Johan Skarborg är det en inspiration att se nya entreprenörer ta form.
– Jag hoppas att man tänder lågorna hos någon. Och när man ser det är det så himla härligt.
madeleine.sall@corren.se