– När jag åkte till Stockholm 2005 fanns det bara några få kolgrillar där. Då kom jag på att jag skulle öppna en restaurang i Östergötland så vi blev den första kolgrillen här i länet och vi har kört samma koncept hela tiden, säger Krmang Bawaje.
Han visar stolt upp sitt livsverk som lockar mycket folk, speciellt lunchtid. Nästan alla sittplatser är upptagna.
– Vi har massor av stammisar här under lunchen, en del är här två gånger i veckan. Sen har alla taxiförare rabatt så de kommer ofta hit.
Krmang har åtta anställda som jobbar på restaurangen. Själv är han där nästan varje dag och tillagar kolgrillens stora specialitet.
– Shishkebaben gör jag själv, jag är expert på det. Men jag måste ha kunnig personal också, det är inte som en pizzeria. Här måste man kunna baka tandoori-bröd i ugn och använda kolgrillen.
Vad är det som utmärker er mat jämfört med andra kolgrillar?
– Det är stor skillnad på vår smak. Här har vi rent kött och lägger bara på salt och lite tomat. Många andra lägger på massor av kryddor.
Krmang och hans personal trivs bra i lokalen. Men de stora byggplaner som ska sättas i verket längst Industrigatan gör att kolgrillen kommer att behöva rivas någon gång de kommande åren.
– Det känns inte bra för oss, vi är vana här och alla vet att vi ligger här. Vi vill inte flytta, men vad ska vi göra. Det är normalt att de vill bygga, man måste acceptera det, konstaterar han.
När rivningen ska ske är ännu oklart. Krmang vet inte heller var de ska bygga upp den nya kolgrillen.
– När de river erbjuder de kanske några olika ställen så får vi välja var vi vill vara. Vi vill helst ha en liknande lokal som ligger här i krokarna.
Så det lockar inte att ha restaurangen närmare stan?
– Nej, det är bra att vi ligger här. Folk åker långt för att äta här, vi har många gäster från hela Sverige som kommer hit när de åker förbi Linköping. Då är det bra att vi inte ligger inne i stan.
Krmang har redan blivit erbjuden en lokal i stan som han tackat nej till.
– Vi måste tänka på parkering också, det kan vara svårt att hitta nere i stan och det kostar pengar.
Vad tänker du om framtiden?
– Jag är hoppfull och även om vi flyttar är jag säker på att våra gäster kommer. Det viktigaste är att vi serverar bra mat.