Polisen: Ungdomar krossade 18 fönsterrutor

På fredagskvällen var det oroligt i stadsdelen Berga. Ett stort antal fönsterrutor krossades – bland annat på vårdcentralen och en buss.

Ett stort antal fönster krossades i Berga under natten mot lördagen, bland annat på vårdcentralen.

Ett stort antal fönster krossades i Berga under natten mot lördagen, bland annat på vårdcentralen.

Foto: Läsarbild

Linköping2021-01-23 09:53

Det var vid 21-tiden på fredagskvällen som polisen larmades till Berga. Ungdomar uppgavs kasta sten och 18 fönsterrutor krossades på fastigheter i anslutning till Berga centrum. 

– Det var mellan 15 och 20 personer inblandade i skadegörelsen. Vi har upprättat en anmälan om grov skadegörelse, säger polisens presstalesperson, Thomas Agnevik. 

Fönsterrutor krossades bland annat på vårdcentralen och en tandläkarmottagning. Omkring klockan 21.40 attackerades dessutom en buss i linjetrafik. 

– En sten kastades in genom framrutan. Tre passagerare och busschauffören befann sig på bussen, men ingen kom till skada, säger Thomas Agnevik. 

Polisen ryckte ut med flera patruller för att återställa ordningen. Två tonåring avvisades från platsen och en man i 30-årsåldern blev misstänkt för att ha brukat narkotika.

Polisen hade tidigare under dagen kontrollerat tre personer som misstänks ha brukat narkotika i Berga. En av de kontrollerade ska då ha gjort visst motstånd. Enligt polisens presstalesperson kan kontrollerna under fredagseftermiddagen ha ett samband med det som hände senare under kvällen. 

– Det är möjligt att kontrollerna utlöste vandaliseringen, säger Thomas Agnevik. 

Enligt polisen har det inte inträffat några liknande händelser i Berga under den senaste tiden. 

– Det har inte varit några liknande händelser. 

Polisen ska nu försöka att identifiera de personer som deltog i skadegörelsen.  

Ett stort antal fönster krossades i Berga under natten mot lördagen.
Ett stort antal fönster krossades i Berga under natten mot lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!