Polisen söker efter försvunnen flicka – går ut med bild

12-åriga Linköpingsflickan har varit försvunnen sedan den 22 januari. Nu behöver polisen allmänhetens hjälp för att hitta henne.

Linköping 9 februari 2021 12:08

Det var under fredagen den 22 januari som 12-åringen försvann från en adress i området T1 i Linköping. Enligt vittnesuppgifter försvann hon på eget initiativ. Polisen har sedan dess sökt efter flickan på flera olika platser, hållit förhör med personer i flickans omgivning och arbetat med inre spaning.

Än så länge har det varit förgäves.

– I nuläget vet vi helt enkelt inte var hon finns. Därför kan vi heller inte dra igång någon sökinsats, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Polisen har ännu inte funnit några tecken som tyder på att flickan ska ha blivit utsatt för något brott, men de anser att hon behöver komma till en ordnad hemmiljö. Därför önskar man nu allmänhetens hjälp för att hitta henne. 

– Ingenting som har kommit fram i utredningen så här långt tyder på att hon är på en plats där någon vill henne illa, säger Monica Bergström och fortsätter: 

– Men hon är ett barn och hon behöver omvårdnad från sina vårdnadshavare. Därför behöver vi hitta henne, så att hon kan få det. Det känns angeläget. 

Flickans syster säger till Corren att familjen är orolig, men känner sig lugnare efter ett möte med polisen.

– Först var det som att polisen inte gjorde något, men nu vet vi att de har letat efter henne.

Var hon kan befinna sig, vet familjen lika lite som polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa