Skottskadad man vårdas på sjukhus efter mordförsök

En 31-årig man sköts i Vimanshäll på onsdagskvällen och fördes till sjukhus. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till mord.

Polisen genomförde under onsdagskvällen en stor insats i Majelden och Vimanshäll efter att en man blivit skjuten i området.

Polisen genomförde under onsdagskvällen en stor insats i Majelden och Vimanshäll efter att en man blivit skjuten i området.

Foto: Läsarbild

Linköping2023-02-01 21:25

Det var klockan 21.06 som polisen nåddes av uppgifter om misstänkt skottlossning. Flera personer hade hört av sig om höga smällar i Vimanshäll/Majelden.

Strax efter att polisen kom fram fick de höra att en skadad person kommit in till sjukhus.

– Det är lite oklart om det är i ambulans eller en personbil, sa Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Polisen bekräftade efter en stund att det som ägt rum var en skottlossning och att en man i 30-årsåldern vårdas på Universitetssjukhuset, dit flera polisbilar också begav sig för att bevaka vid akutmottagningen.

– Mannen har skottskador, sa Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Var är han träffad?

– Jag kan i nuläget inte säga något om det eller om hur allvarliga skadorna är. Det är detaljer som kan förstöra förundersökningen, fortsatte hon. 

Hur många skott som skjutits eller som träffat mannen finns det inga uppgifter om. Enligt Correns källor blev den 31-åriga mannen skjuten i benet och hans skador var inte livshotande. Källor uppger även att mannen har haft en framträdande roll i det så kallade Berganätverket, ett kriminellt nätverk baserat i Berga som under lång tid legat i konflikt med andra kriminella gäng.

undefined
Flera ambulanser larmades också till platsen.

Strax före klockan 23 meddelade polisen att det inträffade utreds som försök till mord. Polisen arbetade dels med att leta efter misstänkta samt förhöra vittnen. Man knackade dessutom dörr i området samt studerade bilder från övervakningskameror.

– Vi kollar av ifall det kan finnas material som är intressant för oss, sa Angelica Israelsson Silfver.

Finns det indikationer på att detta är gängrelaterat?

– Det är för tidigt för mig att svara på nu, insatsen är så pass ny. Det får utredare svara på framöver.

undefined
Polisen genomförde under onsdagskvällen en stor insats i Majelden och Vimanshäll efter att en man blivit skjuten i området.

Under natten till torsdagen, klockan 01.50, anhölls en man i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för försök till mord.

– På platsen kontrollerades en person och man gjorde bedömningen att han hade viktig information och att han kunde ha sett saker. Han medtogs sedan till polisstationen för förhör. Uppgifter framkom sedan som gjorde att han greps och är numera anhållen misstänkt för mord, sa Jens Öhmark, biträdande lokalpolisområdeschef vid en pressträff på torsdagsförmiddagen.

Den misstänkta brottsplatsen, mellan Vistvägen och Majeldsvägen, spärrades omgående av när polisen anlände efter skjutningen. Avspärrningarna utökades vartefter under kvällen och febril verksamhet rådde i området. Avspärrningarna innebar även att de busslinjer som trafikerar Vistvägen påverkades. Vid 03-tiden natten till torsdagen hävdes avspärrningarna efter att teknikerna blivit klara på platsen.

undefined
Under torsdagen genomförde polisen sökinsatser i området. De gick längs husväggar, tittade i buskage och papperskorgar och genomsökte en container för grovavfall.

Under förmiddagen var polisen på plats för att genomföra sökinsatser och knacka dörr.

– Det jag kan se är att vi har ett par patruller på plats. Vi kommer att befinna oss i området under dagen med tanke på vad som har hänt, sa Priya G Eklund, och fortsatte:

– Vi har inget annat pågående där just nu så det är det här ärendet de jobbar med just nu. Ett utredningsarbete som pågår skulle jag säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!